Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Horthy-vitorlásverseny Siófokon 11.05.30. 8:01 TuRuL_2k2

Vitéz nagybányai Horthy István vitorlás csillagtúrát rendeztek Siófokon. A nagyszabású vitorlásversenyen a Balaton leghíresebb vitorlásai mérték össze erejüket és tudásukat. – szól a tudósítás 1943 júliusából. A híradófelvételen látható, hogy a II. világháború idején (ebben az időben Kurszknál éppen a háború legnagyobb páncéloscsatája zajlott) sem szünetelt a vitorlásélet:

  A verseny névadója, Horthy István az előző évben, 1942-ben még édesapjával, Horthy Miklós kormányzóval együtt a Kékszalag fővédnöke volt (a '44-es Kékszalag már elmaradt a háború és a német megszállás miatt). A balatoni tókerülő versenyt augusztus 15-én rendezték meg, rá pár nappal vesztette életét Horthy István a keleti fronton, amikor Héja típus gépével lezuhant. A filmhíradó felvételein feltűnő 50-es cirkálók ma is jelen vannak a Balatonon.

Címkék: balaton videó nava múlt horthy vitorlázás siófok 50 es cirkáló

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr462928235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása