Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Tovább tart a Szlávy-rejtély 11.06.29. 7:36 Szálinger Balázs

A Fővárosi Ítélőtábla új eljárást rendelt el az 1997-ben meggyilkolt Szlávy Bulcsú nevével emlegetett büntetőperben. Az állam hivatalosan még mindig nem tudja, ki szabadította meg a Balatont a császárától.

A hivatalosan büntetett előéletű, többször körözés alatt álló állampolgár, nem hivatalosan maffiózó Szlávy a rendszerváltás előtti és utáni években vált az ország egyik legismertebb bűnözőjévé. Szlávy neve mellett: bűnszövetkezet szervezése, zsarolás (kísérlete), súlyos testi sértés, zsarolás fedezete elvonásának alapos gyanúja - röviden ennyi, a valóság az ország leginkább kiemelt idegenforgalmi területén az alvilág szinte teljes ellenőrzése. 1994-ben fogták el Spanyolországban, kiadták, az előzetesből 1995-ben szabadult. És 1997-ben tűnt el.
 
Egy-két évnek el kellett telnie, mire a rendőrség nyomozásba kezdett utána, és a halála után csak hét évvel találták meg. Fejbelőtték, a testét pedig egy garázsban betonozták le, és történetesen úgy találták meg, hogy a mostani vádlott, Wappler László éppen megpróbálta eltüntetni. 
 
A nyomozást vezető Kovács Lajos szerint egyértelmű bizonyítékok álltak rendelkezésre, melyek Wappler bűnösségét bizonyítják. A Pest megyei bíróság korábban 15 évre ítélte őt és társait, a Heves megyeiek felmentették, a mostani döntés pedig azt jelenti, hogy kezdődik minden elölről. Hevesben, ugyanúgy. Wappler László a TV2 kamerájának azt mondta, gyilkosságban nem bűnös, bűnpártolásban igen, de az meg azóta úgyis elévült. Egyelőre neki van igaza.

Címkék: jog per alvilág bűn szlávy

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr573022689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása