Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Gyóntatófülke a boglári strandon! 11.06.30. 10:58 Szálinger Balázs

Talán berakható a Balaton-parti fejlesztések sorába, mégpedig minden vicc nélkül: a boglári strandon gyóntatófülkét izzítanak be. Akár fürdőruhában is megszabadulhatsz a bűneidtől.

A hír emlékeztet egy korábbi hírre, ami viszont már talán véleményes, súrol valamit a nevetségesség tartományából. Ugye, a pár éve az olasz strandokon felállított felfújható templomokra gondolok, amit több-kevesebb hápogás kísért, de végül mindenki rájött, hogy nagyon is rendjén van, hogy az egyház megy a hívek után, akik a nyarat a tengerparton szeretik tölteni, és csak a rossz időben szorulnak vissza a templomba.

Nos, templomnak nem templom, csak egy aprócska gyóntatófülke és meditációs helyiség, de ízlésesebb módon, mint az olaszok: szó sincs semmi felfújhatós-eldobhatós dologról. Egy egyszerű, kölcsönkapott katonai sátorban zajlanak a gyóntatások és az elvonulások – az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói segédkeznek bennük. És a dolgot nem érezzük megmosolyogtatónak, sokkal inkább természetesnek. Egy felvetésre pedig: igen, utánanéztünk, létezik gyónás az evangélikusoknál is, van náluk magángyónás, gyülekezeti gyónás, minden.
 
Német opció is lesz, hátha még idetéved valami bűnös ember Goethe nemzetéből.
 
 

Címkék: vallás balatonboglár hit fejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr813026775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

istvankah 2011.06.30. 11:37:36

Búbánati cédulát meg fontos kacatot nem árulnak?Műhanyag szent-bal és egyebek,amiért esetleg odamegyek?Ka és vérző szentség ragtapasszal?

bekbórd! 2011.06.30. 11:40:41

a nagy melegben pedig jólesne lemenni néha egy hűs kriptába :)

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása