Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Fehér homok, fehér lapok, hurrá 11.07.07. 18:08 Szálinger Balázs

Egész nyárra szóló együttműködést kötött a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár és a Coke Club. De mi a lényeg? Könyvtár a siófoki strandon, az a lényeg. 

Ezer példányos strandkönyvtárat helyeztek ki a fehér homokos partszakaszra, egész nyáron ingyen lehet vinni a könyveket – de visszavinni ám. Pár napja nyílt meg a dolog, pont a jó idő nyitányára, így mindenki boldog lehet egészen augusztus 21-éig, de akkorra amúgy is bezár a szezon, lehet menni könyvekért máshova.

A biblioplázs szervezői természetesen nem hülyék, és a Háború és béke nem szerepel a polcon – könnyed, ún. strandolvasmányok adják a kánont. Krimi, kaland, szerelem. Versekről nem tudunk, de mérhetetlenül jó kapcsolatainkon keresztül meg fogjuk szerezni a teljes költészeti könyvlistát is (ígéret), hogy ha már az egyik legnagyobb magyar zseni, Karinthy Frigyes, akit mi alapjában véve főleg prózákat író (de) költőnek tartunk, Siófokon halt meg, akkor ugyan szánjunk már pár percet a költészetre – azért is, mert a verseknél trendibb strandolvasmány nincs a világon: rövid, lehet velük csajozni, nem kell bele könyvjelző stb. stb.
 
A kötetek közt idegen nyelvűek is lesznek, valamint (itt a kutyanyelv) a siófoki Europe Direct iroda jóvoltából vadonatúj, az Európai Unióval kapcsolatos kiadványok, képes, izgalmas tájékoztatók is találhatók.
 
A strandkönyvtár ingyenes, önkiszolgáló, a választást pedig tematikus összeállítás segíti. Ott is lehet olvasni, el is lehet vinni. Ugyanúgy, mint tavaly. Gratulálunk: bátor, és (biztosak vagyunk benne) sikeres ötlet.
 
További információk
 
 

Címkék: balaton kultúra irodalom strand siófok strandkönyvtár

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr713047929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása