Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Városi flotta, azért nem rossz 11.07.11. 9:57 Szálinger Balázs

Siófok bevásárol. A Balatoni Hajózási Zrt.-ben nemsokára meghaladja a 40%-ot a város tulajdonrésze. Szántódtól vásárolnak.

Legutóbb idén télen Tihany és Balatonszemes volt, amelyek megváltak a 22 tóparti önkormányzat közös tulajdonában lévő cég egy-egy nagyobb részvénypakettjétől. A kultúra felé forduló Balatonfüred és az egyéb nyűgökkel bajlódó Keszthely kimaradt a buliból, de nem is tetszett nekik a siófoki térnyerés. Amelynek egyik fő érve, hogy „nem akarják, hogy az történjen a Zrt.-vel, mint ami egykokr a Siotourral”.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tavaly a Zrt. minden időke gyik legrosszabb szezonját zárta, sokáig szüneteltetnie kellett a hajóforgalmat a tavon – de persze így is szép, 100 millió forintos adózás előtti eredményt hozott.
 
A cég alapításakor mind a 22 tóparti ökormányzat kapott csomagot a részvényekből, amelyeket azonban fel kellett tőkésíteni – most viszont csak áll a pénz a bankban, és bár a hozam nem rossz, pár önkormányzat (most éppen a részvényei közel felét áruba bocsátó Szántód) szívesen nyúl hozzá, ha előbbre akar hozni néhány fejlesztést. Szántód tehát nemsokára a bicikliút folytatására veti magát, Siófok pedig elhalaszt néhány tervbe vett projektet. 4017 Bahart-részvény cserél most gazdát 122 millió forint értékben, Siófok tulajdonrésze pedig ugyan nagyságrendekkel nem emelkedik, el fogja hagyni az igen komolyan veendő 40%-ot.
 
Persze ne vizionáljunk keletipart-nyugatipart-hajócsatákat siófoki és keszthelyi zászlók felségjelzések alatt, de azért a helyzeten lehet viccelődni.

Címkék: balaton üzlet hajózás siófok szántód bahart

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr553056746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loyal - www.loyalmunkaruha.hu · http://www.loyalmunkaruha.hu 2012.11.22. 13:52:43

A hajókat sem ártana modernizálni egy kicsit, bár ezeknek a régieknek is meg van a maga bájuk...

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása