Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Boldog ózdi gyerekek a parton! 11.07.15. 11:55 Szálinger Balázs

Egyszerűen zabálnivaló blogot találtunk. Ózdi általános iskolások vették be magukat egy program keretében Pálkövére. A Balatanodai Nyár az ő nagyon élő blogjuk.

Könnyen lehet, hogy egyik se volt még a Balatonnál, és tátva van a szájuk. Hamisít(hat)atlan gyermeki rajongással és naivitással írják le, ami zajlik velük. Nagy szerencséjük van, hogy megúszták a rohadt hideget, és a kánikulát nem Ózdon kellett megérniük. Jó ezeknek a kölyköknek, jobb, mint azoknak, akik maradtak.

Egyáltalán minden jó: jó az idő, a víz (azért néha hideg, de néha meleg is), kedvesek a tanárok, lehet focizni, jó fejek a lovak, jó a reggeli – igen, az árak nem jók. Bájos interjú az első tihanyi polgármesterrel („Hány éves tetszik lenni?”), hajókázás a tavon („ÉS MOST MINDENKI HAPPY”), utána pedig kajálás („Nem mindenki evett egyformát. Volt, aki hamburgert evett, és volt, aki lángost.”), rácsavarodnak a hennafestésre, és verses beszámolót adnak róla („Divatos és nagyon menő, sok gyereknek megfelelő.”), és egyáltalán: rengeteg vers íródik a táborban, itt vannak mind, tessék elolvasni!
 
Kedvencem Gáspár Péter foci-ars poeticája: „Meg az a jó, hogy van bíró is. Hogyha nem lenne, akkor nem lenne jó focizni, mert akkor mindenki szabálytalanul játszana, például buktatózna. Akkor már nem lenne jó focizni.”
 
Ezek a gyerekek itt, most, ezekben a hetekben: boldogok. Az ember sírva tudna fakadni, és ez most nagyon komoly – tudja mindenki, aki eltölt legalább öt percet a blogon.

Címkék: blog ajánló balaton gyermek pálköve

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr983069630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2011.07.15. 12:40:08

rákattintottam arra a linkre és bizisten azt hittem, hogy a myvipet linkeltétek
nagyon aranyos amúgy

ivcsek · http://abalaton.hu 2011.07.15. 15:23:37

Na ilyen beszámolók teszik hitelessé a Balaton érzést:)
Régebben gyűjtöttem őket, de most a balatoni csodák kutatása és kiajánlása elviszi a korábban erre szánt időt:(
abalaton.hu/cimke/balatonimadok/
Mind az ötvenvalahány túlcsorduló, mégsem szirupos és sablonos, Balaton imádatról szól:)

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása