Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Szürke napok Tördemicen 11.08.12. 12:43 Szálinger Balázs

Ez a nagyon bonyolult szín a hívószava Badacsonytördemicnek a következő három napon. Szürkemarhagulyás-főzőverseny, barátkozás a helyi szürkebaráttal. Figyelem, kockaköves falu!

Már a nyolcadik lesz a sorban a mostani, augusztus 12-14-éig tartó rendezvény, falunap, dínomdánom, és piszkosul bánjuk, hogy már hét lement nélkülünk. Lássuk, mi a pálya idén.
 
Ma, azaz 12-én
Este 6-tól borverseny, persze a szürkebaráttal a fókuszban. A rendezvény egyik fő támogatója a Szeremley Borház, úgyhogy nagy baj nem lesz. Lesz egy szürkemarha, aki most már valószínűleg nem él, hiszen ma este nyársra húzzák. Ma már lehet venni jegyet a holnap elkészülő nyársonsültre. Végül táncház a Tördemic Néptáncegyüttessel.
 
Holnap, azaz 13-án
Délelőtt „bolondos felvonulás”, nem tudjuk, mit takar. 10-től játzsóház, aztán Jankovich Ferenc kiállítása.
Közben permanens ökörsütés.
Fél 3-kor a rendezvény megnyitója. Helyi amatőr csoportok előadása (ovisok vers- és néptáncprodukciója, egy country-táncegyüttes, hastáncosok és nyugdíjasok), a Szigligeti Palonai Magyar Bálint Hagyományőrző Egyesület végvári műsora.
Később a borverseny díjátadója.
6-kor soproni fúvósok.
8-kor utcabál.
 
Holnapután, azaz vasárnap
11-kor tűzgyújtás, és a VIII. gulyásfőző verseny indítása, persze szürkemarháról szól az ének.
Szőcsényi vadászkürtösök.
Kiskunlacháziak.
Tördemic Néptáncegyüttes újratöltve.
3-kor zsűrizés
5-kor Makám-koncert.
Végül bizonyos Varga Árpád is zenél egyet.
 
Jajj, és emellett népművészeti és népi iparművészeti vásár, patkolás-bemutató, kecskesajt-, pálinka-, bor- és biotermék-bemutató, borkóstolás, veterán motorosok vonulása, arcfestés (ne nyeljük le véleményünket: ezt utáljuk), tombola és egyebek.
 
Különlegesség: hortobágyi slambuc, amit a szürkemarha-ételekre jogosító kóstolójegy és egyedi díszítésű tányér megvásárlása esetén vehetünk magunkhoz.
 
Na most erre mi is elmegyünk, de komolyan.

Címkék: balaton fesztivál badacsony gasztronómia badacsonytördemic

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr643148362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása