Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Jeges programok a befagyott Balatonon 12.02.11. 8:01 Szelli

A Balatonon kialakult 15-23 centiméter vastag jég a parti sávban alkalmassá vált a  csúszkálásra: egyre több helyen várják ingyenes jégpályákkal a sportolni, szórakozni vágyókat. Ezen a hétvégén különösen sok mindent lehet majd csinálni Kenesétől Keszthelyig: lesz jégkarnevál, jégszobrászat, sőt még búvár bemutató is!


A keszthelyi Városi strandon, a füredi Esterházy strandon, a balatonfűzfői Föveny strandon és a siófoki Ezüstparton például a kijelölt pályáknál a folyamatos takarítás és a meleg italokat árusító büfék mellett illemhelyeket is működtetnek, többnyire korcsolyát, fakutyát is kölcsönöznek, zenét is szolgáltatnak, és Siófok kivételével még világítást is biztosítanak az esti órákban, hogy tovább lehessen korcsolyázni. Keszthelyen szombat délután jégdiszkóval fokozzák a hangulatot.

Sok helyen szerveztek a kijelölt, így ellenőrzött és takarított jégpályákra jeges programokat a hétvégére. Balatonfenyvesen a Csalogány közi strandon szombaton 11 órától zenés programmal, karaoke versennyel és diszkóval várják a szabad levegőre és jégre vágyókat. Fonyódon a város központi részén lévő Sándor telepi strand jegén szombaton 13 órától szerveznek jégkarnevált. Balatonalmádiban a Wesselényi strandon szombaton és vasárnap 10-16 óráig zenés, játékos programokkal, jelmezversennyel szórakoztatják a látogatókat. Lesznek váltó versenyek, fakutyázás, szánkó- és kötélhúzás, valamint limbózás is, ha valakit nem elégítene ki a jégarzenál.

Vonyarcvashegyen a Lido strandon szombaton 13 órától jégrandit tartanak, egybekötve a Jégszobrász Művésztelep megnyitásával. A programban itt a jeges ügyességi játékok mellett zumba és diszkó is szerepel. Alsóörsön a strandon vasárnap 14 órakor kezdődik a jégkarnevál, jégkorong és búvár bemutatóval, ahol díjazzák a legérdekesebb jelmezeket, továbbá az önkormányzat forralt borral és teával kedveskedik a résztvevőknek.

A zánkai strandon vasárnap délután 14 órakor kezdődő jeges strandpartin a helyi gyógyfüves szakértőknek, kertbarátoknak köszönhetően különleges forralt borokra, teákra lehet számítani. Balatonföldváron a Fesztivál tér előtti területen lehet korcsolyázni, de a szombatra tervezett jégkarnevált és hoki-bajnokságot egyelőre lefújták a jég bizonytalan minősége miatt. Balatonkenesén a Vak Bottyán strand területén pénteken jelölték ki az egyik legújabb jégpályát. Badacsonytomajon illetve Badacsonyban továbbra sincs még hivatalosan kijelölt pálya, de a tomaji strandon és a 71-es főút mellett Tomaj és Örs között található Büdös-tavon korcsolyázásra alkalmas a jég. Ha ezek után pedig valaki az meri mondani, hogy halott a téli Balaton, derékba törjük!

Címkék: balaton téli balaton keszthely korcsolyázás tél balatonfüred balatonfenyves balatonfűzfő balatonalmádi siófok jég balatonföldvár balatonkenese badacsonytomaj vonyarcvashegy téli sportok

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr974090605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elado a lakásunk · http://eladjukalakasunk.blog.hu/ 2012.02.14. 13:40:00

A Hummeresek is biztosan korizni indultak. :)

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása