Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Fiumétől Zoóbig – Nyílnak a kiállítások Balatonfüreden 12.03.08. 15:23 karlberger.rókus

  Fiume mindennapjai, Zoób-ruhacsodák, kortárs egyházi művészet és portréfotók – az északi part kulturális fővárosában is nyílnak a kiállítóhelyek a téli hónapok után. Dallos Krisztina, a Füredkult ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a Vaszary-villa, a Városi Múzeum és a Jókai Mór Emlékház karbantartás és a kiállítások építése, bontása miatt volt zárva, március 15-től azonban a régi nyitva tartás szerint, csütörtöktől vasárnapig reggel tíztől este hatig látogathatóak. A három intézményben a klasszikus kiállítások mellett idén nagyobb teret adnak a kortárs művészeteknek, a tárlatok pedig mind kulturális együttműködés eredményeképpen születtek.

  Március 15-én megnyitja kapuit a Jókai Mór Emlékház, amely bepillantást enged a Jókai család füredi mindennapjaiba, felidézi társasági életük hangulatát. A Városi Múzeum állandó kiállítása mellett március 15-től Nautica címmel a fiumei Tengerészeti Akadémia történetét bemutató időszakos tárlat nyílik.

  A Vaszary-villában meghosszabbították Zoób Kati kiállítását április 22-ig. A látványos tárlat a divattervező 150 évet felölelő csipkekollekcióból készült ruhakreációit mutatja be. A csavart, tekert, összetűzött, az egykori csipkékből alkotott új kreációk mögött pedig a modern magyar írók (Krúdytól Kosztolányin át egészen Esterházy Péterig) a nőkről, az ágyról vagy éppen a szerelemről írt szövegdarabkái olvashatók. A Vaszary-villában nyílik meg a Sándor Antal kortárs egyházi művészetét bemutató tárlat, amely április 29-ig látható.

  A Balatonfüred-Opatija kulturális együttműködés jegyében készült a március 15-én megnyíló, Fürdőre kell menni című kiállítás, amely a magyarok abbáziai nyaralásainak állít emléket. Fiumei emlékek magyar vonatkozásban címmel Skultéty Csaba magángyűjtő dokumentumait, tárgyait állítják ki a Vaszary-villában a budapesti Balassi Intézet együttműködésével március 15-től május 20-ig. Fiume három, a magyarokhoz kapcsolódó történelmi korszakát mutatják be a villa B épületének második emeletén. A kiállítótérben korabeli térképek, dokumentumok, könyvek, metszetek, a gyarmatáru-kereskedelem darabjai idézik meg először az 1766-tól kezdődő korszakot, amikor Mária Terézia Magyarországnak adományozta az adriai várost. Március 15-től a villa Széchenyi Terme Tóth István fotóművész személyes hangvételű portréfotóinak ad helyet május 6-ig.

Címkék: balaton kultúra kiállítás múzeum balatonfüred fiume vaszary villa

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr884297849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jameson14 · http://moneymakingonthenet.blogspot.com 2012.03.08. 22:53:41

Internetes Munkák NEM MLM , NEM KATTINGATÁS , NEM ÁTVERÉS !www.moneymakingonthenet.blogspot.com/

Rengeteg jó véleményel : "Szia! Ez az idáigi legértelmesebb magyar online money making oldal. Én is hobbiszinten foglalkozom a témával. Idáig is köszönet! Az előző kommentolóhoz hasonlóan lehet egy pár privát kérdésem? Tisztelettel"

Nem fogsz csalódni!

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása