Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Internetes népszavazás kezdődött Keszthelyen 12.04.09. 11:23 karlberger.rókus

  Interneten szavazhatnak a keszthelyiek arról, hogy a város jelentősen átalakuló központi tere új nevet kapjon, vagy maradjon a jelenlegi Fő tér elnevezés. A város honlapján közzétett felhívás arra emlékeztet, hogy a történelmi belváros értékeinek, örökségének megőrzését szem előtt tartva új funkciókkal, modern látványelemekkel is bővül a most még átépítés alatt lévő városközpont.

  Az autóforgalomtól nagyobb részt elzárva a korábbiaknál nyugodtabb, nagyobb zöldfelülettel rendelkező övezetté válik a tér és környéke. „Élhető európai városközpont” alakul ki, amely a keszthelyi lakosoknak és az idelátogató turistáknak valószínűleg egyaránt kedvelt köztere lesz, méltó a patinás hangulatú városhoz és a teret övező műemlék épületekhez, továbbá kiváló helyszínéül szolgál majd nagyobb szabadtéri rendezvényeknek is.

  Keszthely önkormányzata azért hirdette meg a névszavazást, mert felmerült, hogy a jelenleg egyszerűen Fő tér nevet viselő közterület a megújulást követően felvehetné olyan személy vagy család nevét, aki (vagy akik) Keszthely történelmében jelentős szerepet játszott(ak). A Festetics - mint családnév - vagy Festetics György neve mellett érkezett már javaslat a Lackfi István nádor és a Szentháromság tér elnevezésre is.

  A keszthelyiek április 30-ig nemcsak a már közzétett névváltozatok közül választhatnak, de más névjavaslatot is felvethetnek, de dönthetnek akár úgy is, hogy a belvárosi terület változatlanul Fő tér maradjon.

(MTI)

Címkék: balaton keszthely népszavazás fő tér

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr54373119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

partfish 2012.04.09. 21:39:34

végre!

már csak ez hiányzik, hogy beindúljon a gazdaság és új munkahelyek jöhessenek létre a térségben.

vakuljmagyar 2012.04.10. 08:29:47

Na, idáig leér a pesti őrültekháza. Számolja már össze egyszer valaki, hogy egy ilyen átnevezés mennyi plusz költséggel jár. (lakossági iratok, levélpapírok, térképek stb.) Az pedig soha senkinek eszébe sem jut, hogy gondoljon az idegenforgalomra, külföldiek számára is kimondható elnevezésekkel.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása