Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Pálinka és hungarikum napok Tihanyban 12.05.23. 13:14 Szelli

  Pálinka és hungarikum napokat rendez a pálinkaház és az önkormányzat Tihanyban: szombattól pünkösd hétfőig kulturális, gasztronómiai és gyerekprogramok várják a látogatókat. Na meg az ekhó.

  Szombaton Pálinka nappal kezdődik a rendezvénysorozat: a Pálinka-falu megnyitása után a Tihanyi Asszonykórus ad műsort, majd Túl az óperencián címmel Tóth Éva és Leblanc Győző operett és nosztalgia dalokat énekel, kívánságműsorral. Ha zene szól címmel a Tihanyi Musical Stúdió, majd Kocsis Tibor, Gyurcsik Tibor, végül a Balkán Fanatik lép színpadra, este nyolckor Retro disco zárja a napot.

  Vasárnap nem feledkeztek meg a szervezők a gyereknapról: családi programok várnak a Visszhang dombon és az Óvoda udvarában: arcfestéssel, labirintussal, népi babakészítéssel, bőrözéssel, trambulinnal, az óvoda tornatermében babakiállítással. Mesélnek az állatok címmel a Pódium színház ad gyermekműsort, ezt követően a Tihany Gyermek Táncegyüttes, a tihanyi Echo Citerabanda, a keszthelyi 2 Stride tánccsoport és Hadházi László szórakoztatja a közönséget. Este hétkor az Első Emelet koncertezik, utána pünkösdi bál kezdődik az SMS együttessel.

  Pünkösd hétfő pedig a hungarikumoké, kézműves kirakodóvásárral, szürkemarha gulyás-főzőversennyel. Délelőtt 11-től órakor a Palacsintás Királyról a Csetényi Meseszínház mesél, fél kettőkor Az Igazmondó juhász című mesét adják elő. Rózsa Éva, a Németh László Művelődési Ház vezetője elmondta: ez lesz a település első ilyen jellegű rendezvénye. A programokat a Visszhang dombon és környékén tartják. A Tihanyi Pünkösdi Pálinka Fesztivál és Hungarikum Napok részletes programja emitt.

Címkék: balaton programajánló program pálinka tihany hungarikum

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr714536476

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.24. 11:36:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D4D 2012.05.24. 15:14:43

g.co/maps/q9x28

Itt van a telkem. Be fogok tudni menni kocsival?

Ékszíj 2012.06.07. 22:21:29

pálinka Tihanyban aztán bor a Badacsonyon :D

tulajdonnélkülitulajdonos 2012.06.08. 15:33:40

Látom működik a Piroschka és a népbutitás. Tihanyt már tönkretették az un. természetvédők, és a "Tihanyszerelmesei". Már csak ez hiányzott!

tulajdonnélkülitulajdonos 2012.06.09. 20:15:25

Kezdjük! De hosszú lesz. Tihanyra készült az első magyaországi tájrendezési és természetrekonstrukciós terv. Tervező: Plósz Sándor.
Ami terv szerint megvalósult belőle az a Külső tó rekonstrukció. Ami tönkrement végleg: A Gejzirmezőn volt egy hélyalatti barlangrendszer, ahol a gejzirkürtők 3-4 megközelithető és lejárható volt. Akkor kötéllel. A terv előirta a feketefenyő irtását, (tájidegen) és a bozótosodás megakadályozását legeltetéssel. A legeltetést eltiltották, a bozótosodás totális, a fenyő gyökerei széttőrték a gejzirit lemezeket, a barlangrendszer megsemmisült. Ennek a rendszernek a feltárását és bemutatását irta elő a terv. Ma csak a felkopaszitott három kúp emlékeztet a gejzirekre.
Más: A tervezőnek azért nincs Sajkodi telke, mert nem vont be két telket a belterületbe. Más viszont épitett tornyot, mindent ami kilóg a képből. Ha Aszófő felöl jöttél nem nyúlt ki épület Gödrösből. Ma sok. Az Óvár szintén elcseszve. Majd fojtatom.

tulajdonnélkülitulajdonos 2012.06.09. 20:44:06

Folytassuk: Tihanyban három tó volt, a Belső -, a Külső - és a Rátai csáva. Ugye érdekes szó. A Csúcshegy alatt egy kerek mocsaras terület. z Állami Gazdaság szőlőt telepitett és a szőlő lába nem szereti a vizet. Fogták a mocsárka közepén mély árkot húztak, átvágták a vizzáró réteget. A mocsár megszűnt, a szőlő is eltűnt azóta. Tihanyban volt az egyik utolsó jól működő Közbirtokosság, a Természetvédelemnek nevezett pusztitó szervezet azt is megszüntette. Ma nincs sehol az országban, pedig ez a vidék megmaradásának záloga. Nincs legelője a falunak, nincs erdője a falunak, stb. Ezt nem ismerik fel a "vidékfejlesztők" csak sopánkáznak, hogy nincs állat. Az ősi part neveket a terv megőrizte, milyen szépek lennének ma. Egy téves helyre került. A Szivemvonyó partot az ex pártüdülőhöz irták a tervezők.
Még sok mindent meg lehetne menteni, de nem igy.
Helyre kell állitani a tulajdont. A falu majd megvédi a magáét. Nem a jött-mentek, hanem az őslakosok.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása