Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Hülye a név, de jó az ötlet 11.04.26. 10:01 Szálinger Balázs

Heteken belül megnyílik Gyenesdiáson az első officiális, copyrightos, nagyonhivatalos, minőségi balatoni halpiac. Ami még autentikus is.

A neve ugyanis egész pontosan így szól: Balaton Autentikus Bio- és Látványpiac. A környékbeli langallóárusok már fenik a tésztagyúrójukat: nemsokára megnyílik a furcsanevű intézmény, és remélhetőleg örökre rejtély marad, hogy a furcsa nevet vajon azért sütötték-e ki ilyenre, hogy BAB-nak lehessen rövidíteni – amit már meg is tettek a sajtómunkások.
 
A piacon lesz halsütő, kürtőskalács, pálinka, vegyszermentes zöldségek és gyümölcsök, mangalicatermékek, borok, búzafű, árpafű, bébihajtás, minden, ami a lokálpatriotizmus és a zöld gondolat nászából megfoganhat – és persze hal, hal, balatoni hal. Végre egy hely, ahova nem teszik be a reszketeg úszóikat a síkostestű idegen dögök.
 
A gyenesdiási Kárpáti Korzón lévő piac május 20-án nyílik, és a főszezon végéig tart nyitva minden nap délután 5-től.

Címkék: piac gasztronómia gyenesdiás halpiac balatoni hal

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr602879196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása