Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Reszkess, te dög, indul a háború! 11.06.06. 9:35 Szálinger Balázs

Egy-két hete erős napokig tartotta nálunk a busatéma – kommentek tucatjai születtek, olvasók ezrei olvasták a két vonatkozó cikket (ezt és ezt). Nagyon érezni, hogy a levegőben készül valami a busákkal kapcsolatban, valami mozdulni látszik, úgy tűnik, hogy a jó öreg passzív ellenállásból elege van a magyar népnek, és végre tettekre van szükség az idegenszívű halakkal szemben.

És lőn: a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. végre igazán harciasnak mutatkozik. Összefogásra buzdít, felhívást tesz közzé, kampányt indít, a jelszó pedig az, hogy együk ki a busát a Balatonból,
 
Na de. Hogy fog kinézni ez a busapusztítás? A közlemény szerint az van, hogy a Zrt. által kifogott halat árulni fogják a partmenti településeken „elsősorban a lakosság, a turisták és halsütödék, vendéglők számára, kedvező, önköltségi áron”. A közleményben az is áll, hogy a bizonyítottan egészséges húsú hal fogyasztásának sajnos nincsenek meg a hazai hagyományai – mért is lenne egyébként? A végén még meglesznek a hagyományai, de közben kiesszük őket a Balatonból, és importra szorulunk? Vigyázzunk tehát, nehogy hirtelen a folklór része legyen ez a ronda kínai állat. Viccet félretéve: az emberek (vö. ragadozók) játékosságára is számít a Zrt., recepteket várnak, ajándékokat sorsolnak ki a legvéresebb ragadozók között: minél több busát eszel, annál jobb lesz neked.
 
A kampány védnökei a siófoki, füredi, keszthelyi és gyenesdiási polgármester.
 
Érdemes elolvasni végig a közleményt: az az ember érzése, hogy valakik végre tudják a dolgukat. Nagyon ritka dolog ez ebben az országban.

Címkék: kampány balaton gasztronómia busa halászat halgazdálkodás halpiac balatoni hal

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr452960989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ivcsek · http://abalaton.hu 2011.06.08. 12:05:59

Simán meg lehet enni borban sütve (párolva), zöldségágyon, vagy rácpontyosan, sok tejföllel:)

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása