Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Nem minden bor boglári bor 11.05.11. 15:15 Szálinger Balázs

Somogy megyének a balatonboglári az egyetlen hivatalos borvidéke, akármit pancsolnak is össze Dél-Somogyban. Az idei szürettől kezdve egy EU-s szabályozásnak megfelelően az egész megye összes minőségi borának címkéjén fel kell tüntetni a borvidék nevét.

Ezt a borvidék termékleírásainak elkészültével együtt jelentették be a minap. Mészáros Lászlóné, a borvidéki hegyközségi tanács titkára azt mondta, hogy az előkészítés két évig tartott, és nem volt egyszerű olyan végső formát kialakítani, ami mindenkinek megfelelt. A borvidék neve is Dél-balatoniról módosult Balatonboglárira, ami viszont nem tetszett a lellei gazdáknak (ó, azok a drága helyi dipólus kis rendszerek!), de a titkár elmondta, hogy a bor nevét egy esetben sem kell megváltoztatni, csupán a borvidék nevének kell rajta szerepelni.
 
Az új szabályozásról bővebben lehet olvasni a borvidék honlapján.

Címkék: balaton balatonboglár bor szabályozás szőlő balatonboglári borvidék

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr592879503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása