Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Szomorú hídavatás Kőröshegyen 11.05.18. 12:21 Szálinger Balázs

Tegnap reggel megvolt az első öngyilkosság a kőröshegyi völgyhídon. Négy évet kellett várni a szomorú eseményre, az áldozat egy 38 éves zalakomári férfi, megvan a búcsúlevele, a képlet sajnos tiszta.

Bázisugrók már ugrottak a hídról, kamu öngyilkossági fenyegetőzés is történt már, sőt igazi öngyilkosjelöltet is fogtak a rendőrök, de ez az első végrehajtott akció. Az alpolgármester azt mondja, hogy a dolog nem érte őket váratlanul, szinte készültek is az első ilyen esetre, és azon kesergett, hogy a tervezés ideje alatt többször is jelezték: meg kéne nehezíteni a gyalogosok feljutását a két kilométeres, 88 méter magas hídra, de a szakemberek szerint ezt nem lehetett megoldani.
 
Emlékezetes, hogy a falu sok milliárd forint erejéig szólt bele a tervezésbe: egy erős déli kanyart vívtak ki maguknak, cserébe nem kaptak felhajtót – hát ezt nem sikerült kiverni a hídépítőkből. Meg ugye nincs leállósáv (abszolút balesetveszély a csökkentett sebességhatár ellenére!), és a korlát is pont az autós utasok fejének szintjében van, tehát panoráma sincsen, van tehát elég baj a híddal. De a tegnapi áldozat élete természetesen nem a tervezőkön múlt. Isten nyugtassa szegényt.
 
Csak reméljük, hogy nem lesz a veszprémi helyszínhez hasonló zarándokhely a kőröshegyi völgyhídból.

Címkék: balaton kőröshegy öngyilkosság autópálya völgyhíd m7

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr562913061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krónikás · http://bonnikronikak.hu 2011.05.18. 13:21:59

Ausztriában és Németországban is rendszerint nem lehet kilátni a völgyhidakból, ennek oka az, hogy így mind a személyautókat, mind az SUV-kat és részben még a teherautókat is meg tudja fogni a szalagkorlát egy esetleges baleset következtében. Emiatt szükséges a személyautók szempontjából magasnak tűnő korlát.

Mitya Ivanov 2011.05.18. 13:24:58

továbbá azért nincs rajta leállósáv, mert akkor mindenki megállna bámészkodni, hiába lenne ott egy megállni tilos tábla.

ivcsek · http://abalaton.hu 2011.05.21. 10:27:04

Jobb is hogy nem lehet róla kilátni a kocsi utasainak, elvégre biztos nem a kilátás végett épült:)
De tényleg: miért is?

Vaandor 2011.05.21. 21:18:27

"cserébe nem kaptak felhajtót"
Pardon, de az autópályának (és így a hídnak) VAN kőröshegyi felhajtója!

Amire a szerző gondolt, az talán egy elkerülő út (tehát Szántód-M7 közvetlen felhajtás).

nyu 2011.05.23. 17:15:46

Mondjuk ha Koroshegy nem akadekoskodott volna az autopalya nyomvonala miatt, akkor nem kellett volna ket pattanas koze viaduktot epiteni.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!