Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Szomorú hídavatás Kőröshegyen 11.05.18. 12:21 Szálinger Balázs

Tegnap reggel megvolt az első öngyilkosság a kőröshegyi völgyhídon. Négy évet kellett várni a szomorú eseményre, az áldozat egy 38 éves zalakomári férfi, megvan a búcsúlevele, a képlet sajnos tiszta.

Bázisugrók már ugrottak a hídról, kamu öngyilkossági fenyegetőzés is történt már, sőt igazi öngyilkosjelöltet is fogtak a rendőrök, de ez az első végrehajtott akció. Az alpolgármester azt mondja, hogy a dolog nem érte őket váratlanul, szinte készültek is az első ilyen esetre, és azon kesergett, hogy a tervezés ideje alatt többször is jelezték: meg kéne nehezíteni a gyalogosok feljutását a két kilométeres, 88 méter magas hídra, de a szakemberek szerint ezt nem lehetett megoldani.
 
Emlékezetes, hogy a falu sok milliárd forint erejéig szólt bele a tervezésbe: egy erős déli kanyart vívtak ki maguknak, cserébe nem kaptak felhajtót – hát ezt nem sikerült kiverni a hídépítőkből. Meg ugye nincs leállósáv (abszolút balesetveszély a csökkentett sebességhatár ellenére!), és a korlát is pont az autós utasok fejének szintjében van, tehát panoráma sincsen, van tehát elég baj a híddal. De a tegnapi áldozat élete természetesen nem a tervezőkön múlt. Isten nyugtassa szegényt.
 
Csak reméljük, hogy nem lesz a veszprémi helyszínhez hasonló zarándokhely a kőröshegyi völgyhídból.

Címkék: balaton kőröshegy öngyilkosság autópálya völgyhíd m7

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr152913061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krónikás · http://bonnikronikak.hu 2011.05.18. 13:21:59

Ausztriában és Németországban is rendszerint nem lehet kilátni a völgyhidakból, ennek oka az, hogy így mind a személyautókat, mind az SUV-kat és részben még a teherautókat is meg tudja fogni a szalagkorlát egy esetleges baleset következtében. Emiatt szükséges a személyautók szempontjából magasnak tűnő korlát.

Mitya Ivanov 2011.05.18. 13:24:58

továbbá azért nincs rajta leállósáv, mert akkor mindenki megállna bámészkodni, hiába lenne ott egy megállni tilos tábla.

ivcsek · http://abalaton.hu 2011.05.21. 10:27:04

Jobb is hogy nem lehet róla kilátni a kocsi utasainak, elvégre biztos nem a kilátás végett épült:)
De tényleg: miért is?

Vaandor 2011.05.21. 21:18:27

"cserébe nem kaptak felhajtót"
Pardon, de az autópályának (és így a hídnak) VAN kőröshegyi felhajtója!

Amire a szerző gondolt, az talán egy elkerülő út (tehát Szántód-M7 közvetlen felhajtás).

nyu 2011.05.23. 17:15:46

Mondjuk ha Koroshegy nem akadekoskodott volna az autopalya nyomvonala miatt, akkor nem kellett volna ket pattanas koze viaduktot epiteni.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása