Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Hetven milliós kérdésünk: mi lesz Ruperttel? 11.05.23. 10:00 Szálinger Balázs

Zamárdinál a víz 19 fokos és „varázslatos”, másik forrásom szerint „viselhető” volt tegnapig. A hévízi lefolyó vize persze nem osztotta meg a népet: előzetes vizes ismerkedés nélkül is zúgtak a fejesek közvetlenül a hátsó ülésről, nekifutásból. Ez így együtt egész pontosan azt jelenti, hogy megvolt az első igazi hétvége.

Nagyon örülünk az MTI-nek, hogy mostanra időzített egy fontos cikket arról, hogy ehhez képest rovarok teszik le békében a petéiket a felszereltségével együtt 70 millió forint értékű egyetlen balatoni sürgősségi mentőhajó kormánykerekére. Rupert lepányvázva áll a zánkai parton, nincs pénz az üzemeltetésre. Miközben az elmúlt hetekben már hullánk is volt a Balatonon. Jó ez így?
 
Az üzemeltető a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) a Balatoni Fejlesztési Tanács (BFT) segítségével tartotta fenn a hajót, amely erre forráshiány miatt már képtelen – pedig több mint 80 esetben vett részt akcióban, ebből 24 esetben kifejezetten életet mentett a hajó gyorsasága.
 
Bóka István, a BFT elnöke szerint mintegy 80 millió forint kéne, illetve ennek a fele nagyon gyorsan kéne, hogy az alapvető biztonsági körülmények meglegyenek a Balatonnál. Ebben benne van Rupert ügye is. Nagyon okosak nem tudunk lenni, csak annyit mondunk, hogy hajrá. Meg hogy ma egy újabb hét kezdődött, öt nap múlva pedig újabb hétvége jön. Jó idő esetén folyamatos veszélyhelyzettel. Mert az ezzel jár.
 
 

Címkék: balaton biztonság zánka szezonkezdet rupert vízimentők

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr32925493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ivcsek · http://abalaton.hu 2011.05.23. 10:06:48

Mennyit is ér egyetlen megmentett élet?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.05.23. 10:10:39

Én nem is értem ezek nem olyan eget rengető összegekről van szó. Csak egy autópálya vagy egyéb állami beruházásból többet lopnak el.

kerdesek05 2011.05.23. 10:51:40

Több milliárddal megemelték a vasúti tender, talán kicsit többet is vissza ellene osztani a pártkasszába a Közgépnek, aztán máris rendben lenne egy alap dolog.
nem kellene annyit lopni kedves kormányon lévők..

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása