Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Európát hozzák Füredre a kézilabdások 11.05.29. 8:06 Szálinger Balázs

A Balatonfüredi KSE indulhat a harmadik számú európai kézilabda-kupasorozatban a férfiak között.

A csapat ötödikként végzett a magyar bajnokságban, ezzel és egy kis szerencsével léphet ki Európába, ráadásul nem is először. Pedig a füredieknek új élmény az élvonalbeli kézilabda – a közeli Veszprémnek az európai elitbe tartozó csapata mellett, ugye, nem egyértelmű, hogy fenn tud maradni még egy megyei csapai az élvonalban. Hiszen van-e igény olyan füredi csapatra, amely a hazai meccseit is idegenben játszotta kényszerűségből (Alsóörsön és Veszprémben)?

Vagy húsz évig a másodosztály elitjéhez tartozott a csapat, amelynek korábban is sikerült a feljutás küszöbére eljutni, egy paraszthajszálon múlt, hogy lent maradt.

Aztán 2007-ben, a másodosztályú ezüstéremmel jutottak fel, és azóta is az élvonal tagjai. A csapat történetének nem ez az első ötödik helyezése, mert tavalyelőtt is itt végeztek – de most egy jobb helyezést elérő csapat körüli problémák miatt rájuk szállt a nemzetközi indulás joga. Most februárban a KEK-ben nem sokon múlt a bravúr: a világbajnokokat felvonultató és a végén a döntőig jutott Tremblay ellen másodperceken (és két gólon) múlt a nyolc közé jutás.

Most viszont újra elhozta Európát a csapat a Balaton partjára – és mondani se kell: már csarnok is van, szép, vadonatúj, jöhet ide akárki.

Hajrá, Balaton, hajrá, Füred!

Címkék: balaton sport kézilabda balatonfüred balatonfüredi kse

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr902938718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kerdesek05 2011.05.29. 14:08:09

Hiszen van-e igény olyan füredi csapatra, amely a hazai meccseit is idegenben játszotta kényszerűségből (Alsóörsön és Veszprémben)?

ezt nem értem, ha jól tudom ott a csarnok, mindig is ott tudtak játszani a hazai pályán a hazai meccseiket.

Szálinger Balázs 2011.05.30. 10:20:51

A hivatalos honlapjukon olvastam, hogy egy időben (még a másodvonalbeli korszakban) idegenben, az említett két helyszínen játszották a hazai meccseiket. Ez nyilván a csarnok felépülésével oldódott meg.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása