Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

BREAKING: Czomát kirúgták 11.06.01. 12:57 Szálinger Balázs

Indoklás nélkül, azonnali hatállyal menesztették Czoma Lászlót, a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum Nonprofit Kft. igazgatóját. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. döntése állítólag Manninger Jenő, a zalai közgyűlés elnökének kezdeményezésére született meg. AZ elmúlt évtizedekben mind a város, mind a megye, de főleg a kastély ikonikus alakjává vált Czoma 27 év után hagyja el a munkakört. Legutóbb másfél éve hosszabbították meg öt évre a megbízatását.

Az igazgató a ZalaMédiának nyilatkozott a döntésről: „Egy biztos, ilyen körülmények között nagyon nehezen lehetett dolgozni. Bármikor történt volna mindez, nagyon fájna, de most az idegenforgalmi szezon kezdetén meg érthetetlen is.”
 
A potenciális utódról sajtótalálgatások születtek eddig, szó volt Gyimesi Endréről, a zalai megyeszékhely tavaly leköszönt polgármesteréről (ő kizárta, hogy a kastélyba menne dolgozni), de leginkább Pálinkás Róbertről, Keszthely fideszes alpolgármesteréről beszélnek. Egyelőre azt se zárjuk ki, hogy Czomát simán nyugdíjazták: ki fog derülni nemsokára. Ebből úgyis országos ügy lesz, még ha nem is tartja magát pár napnál.
 
A közeljövőre akár be is tervezhetünk egy csúnya nyilatkozatokkal teli időszakot. Egyik oldalról majd nyilván szóba kerül a kastélypornó-ügy, a másik oldalról egészpályás helyipolitikás letámadásról fog szó esni, örömteli idők. Igyekszünk róla a feltétlenül szükséges mértékben beszámolni. Elvégre június 1-je van, elfelejtette valaki, hogy ma indul a nyár?
 

 

Címkék: balaton keszthely festetics kastély czoma

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr652948455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.06.01. 13:22:43

Pedig a kastély nagyon rendben van. A kocsimúzeum, a nyári színházi előadások (bár sajnos egy ideje nem Shakespeare-t játszanak, hanem operetteket), az esti tárlatvezetés...

VI. Béla 2011.06.01. 13:38:21

Fura alak ez a Czoma, nem a kifinomult modora az, amiről megismertem. A Shakespeare helyett operett beleillik abba a képbe, ami bennem kialakult róla.

ivcsek · http://abalaton.hu 2011.06.01. 13:41:02

Ok? Okozat? Valaki tud a hírnél többet?

kasteelstad · http://azenhelyem.blog.hu 2011.06.01. 17:25:49

már régóta fájt czoma helyére pálinkás foga (a kastélyhoz tartozó területek keszthely frekventált fejlesztési területei), és most megnyílik a lehetőség az "ilyen-olyan" bizniszek előtt, aminek czoma eddig ellenállt. igaz, ő meg a sajátját építette a várost kívül hagyva. épp emiatt is volt mindig kettős a kastély és keszthely viszonya. első olvasatra lehet sajnálni az igazgatót, hogy így elbántak vele (bárkivel így és ez történne, nem lenne kellemes), de azért voltak ott kisebb-nagyobb turpisságok és hiányosságok is az elmúlt 27 évben. de pálinkás most bizonyíthat, innen legalább könnyebb lesz buknia. amúgy kb 2 hete írtam kettejük meccséről a blogomban, nem gondoltam, hogy ilyen hamar szükség lesz egy újabb posztra.

eeepunk 2011.06.02. 09:45:05

Itt egy kis videó (monitormagazin.hu/video/valtozas-a-keszthelyi-helikon-kastely-elen---video) arról, ahogy az új igazgató látja a dolgokat és van benne igazság. Szvsz azt nehéz megítélni objektíven, hogy sok vagy kevés, ami 27 év alatt történt. Személy szerint hiányolom, hogy a Pál utca túloldalából nem lett park, hogy a kastélykert járófelülete hányás (kivéve ahol kavics), az Amazon egy ponyvával a homlokzatán éktelenkedik és a kastély nyílászárói ma már az enyészeté. Ettől függetlenül az összlátvány még ma is pazar és az új épület is faszaságos.

No_Sol 2011.06.03. 12:19:16

Czoma stílusa valóban rengeteg konfliktust okozott, meg ugye ez a "város a városban" helyzet alapból erre predesztinál. Másrészről viszonylag sikeresen vezette a kastélyt, ami egy üde színfolt volt a város tehetségtelen polgármestereihez képest. Mostanra ha igazak a hírek már anyagilag eléggé megrendült a kastély és Czoma egészsége állapota sem az igazi már megérett az idő a változásra. Pálinkás egy helyi viszonyok között egy tehetséges politikus, bár egy muzeológus talán kéne mellé, aki a szakmai dolgokkal is foglalkozik. Azon viszont csodálkozom, hogy egy ilyen jelentőségű intézményt egy az egyben odaadták a helyi Fidesz-nek és a központi érdekcsoportok közül senki sem tartott igényt rá.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása