Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Balatoni csajok I. - Piroska 11.06.08. 8:49 Szelli

 Piroska 1908-ban született. Imádott utazni, sok barátja volt - három férjet fogyasztott el, de a világon a legjobban kisfiát szerette. Élt 93 mozgalmas évet.

 

A fotók 1926 és 1941 között készültek - természetesen a Balatonon.

Címkék: fotó balaton múlt vitorlázás tenisz balatonicsajok

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr292964518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tégé 2011.06.08. 10:38:21

A képek nagyszerűek, jó volna többet megtudni a hölgyről, ha lehet.

ivcsek · http://abalaton.hu 2011.06.08. 11:40:28

Nemtom honnan szereztétek Piroska képeit, de érdekelne. Ugyanis ha van dejavu, megvolt: ismertem egy pont ilyen Piroskát, igaz az 971-es születésű:)

Meg most már bánom, hogy nem kérdeztem meg nagymamámtól (igen vonzó hölgyemény volt 95 évesen is), hogy járt-é a Balatonon, és ha, mi volt a kedvenc helye? (Az ember utóbb, mindig rájön, mit kellett volna megkérdezni, a "hogy fér be az a nagyelefánt" helyett!)

De ha már itt tartunk: Simon Böske nem úszhatja meg említés nélkül, ugyanis nem egy semmi élete volt!
www.mult-kor.hu/20101020_simon_boske_az_elso_europai_szepsegkiralyno

Volt korában egy balatonibikini.blog.hu-s blogom is:)
Abból az időből csak ennyi maradt, mármint az előzménye:
balatonblog.typepad.com/bikini/

Szelli 2011.06.08. 21:43:44

Piroska a nagymamám volt :) Polgári családba született, Budán, gondtalan fiatalság, német nevelőnő, franciatanár miegymás. 22 évesen ment férjhez először az apja által támogatott-taníttatott fiatalemberhez, aki később Svájcban fényes bankári karriert futott be - bár ennek előnyeit főhősünk már nem élvezhette, mivel pár év házasság után elvált, ugyanis beleszeretett egy olasz tengerésztisztbe. A kapitánnyal egyébként '44-45-ben zsidó ismerősöket bujtattak, itt vannak azért sztorik, azóta rettegett a dörgéstől.. A háború után aztán újfent elvált - az olasz fűvel-fával csalta - kitanulta az esztergályos szakmát, hogy fizikai munkásként megtarthassa lakását és támogassa családját. Barátnőjével ebben az időben az óragyárban ketten ettek egy adag üzemi ebédet. Aztán egyébként élete további részében gyári környezetben dolgozott, nyugdíjazásáig. Utoljára '54-ben ment férjhez, az én nagypapámhoz, aki egyébként elég kemény legény volt, malma volt Erdélyben, mielőtt Szombathelyre, majd Pestre költözött volna.

A teniszezős képek '30-ban készültek jóbarátokkal - akik egy részétől később örökre megvált az ismert törvények okozta helyzet miatt. A 4. fotón látható öntudatos képű kutya pedig egyszer átaludt egy betörést. A kocsis képhez pedig annyi, hogy a volánnál ülő barátja autóversenyző volt, és elképesztő, 70 km/órás (!) sebességgel cikázták körbe a Balatont.

@ivcsek: Simon Böske tényleg nem semmi, eddig még nem is hallottam róla. A bikinis blog meg király, egyébként stay tuned, mert a balatoni csajos sorozatnak lesz ám folytatása :)

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása