Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Siófokon nyaraló művek 11.07.04. 9:39 Szálinger Balázs

A siófoki volt kenyérgyár benépesült erre a nyárra: harminc kortárs művész állít ki, ez a Balaton legnagyobb nyári művészeti seregszemléje. Sőt túldagadt a kenyér, és elárasztotta a köztereket is.

NYARALÓ MŰVEK/COULEUR LOCALE a 320fokban - Szobrok, fotók, installációk, mintegy százötven kortárs képzőművészeti mű. Az elmúlt évek emblematikussá vált munkái egy kupacon, összegyűjtve maguktól a művészektől, de rajtuk kívül közgyűjtemények és magángyűjtők is adtak anyagot. Nemcsak az említett ex-kenyérgyár 3000 négyzetméterén megtekinthetően, hanem az épülethez tartozó külső terek, de siófoki közterek is a kortárs magyar képzőművészet dicséretétől hangosak. A két fő csapásirány a kortárs fotográfia és az installációművészet.

 
A szervezők szerint a kiállítás fő célja egyfajta párbeszéld elindítása: beszéljünk a mögöttünk álló évtized képzőművészeti eredményeiről, új vagy alakulásban lévő erőviszonyairól, a fiatalok helyéről - hogy is állnak a Nap alatti területtel. 
 
A kiállító művészek névsora: Azaki, Duronelly Balázs, Erdei Krisztina, Farkas Zsófia, Fekete András, Flanek Péter, Fülöp Gábor, Gerhes Gábor, Kis Varsó, Kovách Gergő, Lakner Antal, Megyik János, Nagy Karolina, Nemes Csaba, Németh Dániel, Pacsika Rudolf, Perlaki Mártoni, Puklus Péter, Rabóczky Judit Rita, Surányi Miklós, Szabó Ádám, Szabó Benke Róbert, Szalay Péter, Szegedy-Maszák Zoltán, Fernezelyi Márton, Szilágyi Lenke, Szőke Gábor Miklós, Tarr Hajnalka, Tehnica Schweiz, Várnai Gyula.
 
Megtekinthető szeptember 30-áig.
 

Címkék: balaton kiállítás képzőművészet siófok

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr293036780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása