Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Új zenei fesztivál Fonyódligeten 11.07.18. 11:49 Szálinger Balázs

Babel Sound: a fonyódligeti gyermektábor területén egészen új felfogású fesztivál. Most is, hétvégéig. Nem lúzerág, de csúcskategória. Sápadj el a fellépők névsorától.

Babel Sound a neve a zenei fesztiválnak, szépen szét van húzva időben (most szombaton kezdődött, vasárnapig tart) és térben is (több színpad 17 hektáron, azért már valami, nem?), simán hihető tehát az a pr-szöveg, amit sulykolnak: nem zavar senkit, csöndes fesztivál, ülős, bágyadós. A szervezők azt mondják, hogy a cél egy hét közös zenélés. És tényleg: workshopok ismert és kevésbé ismert előadókkal, hangszerkészítés, hangszertanítás, hastánc, mindenféle olyan program, ami a nagyobb fesztiválokon valahogy egy bozót mellett kapnak helyet egy-egy szomorú ábrázatú posztbölcsész asszisztálásával.

A Babel Sound mégsem egy lúzerfeszt, hiszen az előadói névsorból jövünk rá, valójában mit akartak a szervezők. Boban Markovic (kötelező feltét a mindenkori magyar fesztiválmenüben), Ruzsa Magdi (Boban Markovic pacsirtaszerű hangú tolmácsa), PASO (személy szerint utáljuk, de senki se tehet róla, ha szereti), Ferenczi György, Lajkó Félix, Besh o droM, Budapest Klezmer Band, Kerekes Band, Parno Graszt stb. stb., azaz magyar, afrikai, cigány, balkáni, zsidó, indonéz és akármilyen népzenék – a névsor tehát kitűnő, a háttér, amibe beteszik őket, az az új felfogású. És lájkolandó: ez nem az a fesztivál, amitől hisztizik a lakóság. Még Silent Disco is lesz, kötelező zajmérőkkel.
 
Szeretnénk, ha hagyománya lenne a Babel Soundnak, úgyhogy hajrá.

Címkék: zene balaton fesztivál fonyódliget babel sound

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr653076321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ivcsek · http://abalaton.hu 2011.07.19. 14:53:43

Tényleg csendes: mintha titokban tartanák:) Se beharangozók, se reklám, se tudósítások... Vagy csak én vagyok süket és vak?

Szálinger Balázs 2011.07.19. 21:00:28

@ivcsek: fene tudja, lehet, hogy ha hoszsútávra terveznek és komolyan olyan fesztivált akarnak, mint amilyennek hirdették, akkor minimál (v. nullaközeli reklámpénz mellett) működni fog jövőre is, visszamennek az ideiek, elmegy a híre stb.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása