Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Meglepő hazatérés: élve került elő a Balatonból 11.08.03. 8:01 TuRuL_2k2

  Két hete tűnt el Balatonszárszónál egy ötvennyolcéves férfi, aki úszni indult. A vízirendészet és a vízimentők egyaránt keresték, de napnyugtáig nem akadtak a nyomára – ezeknek a történeteknek az esetek 99%-ában az a vége, hogy pár nap múlva rátalálnak a holttestre, vagy éppen sosem kerül elő az illető.

  Nem úgy ebben az esetben: két héttel később, hétfőn este a – vélhetően már elsiratott – férfi egyszercsak hazatért családjához. Hogy mi minden történhetett vele a tizenhat nap alatt, az meglehetősen homályos. Nem tudni, hogyan került a partra, nem tudni, hogyan került egy fővárosi hajléktalanszállóra, ahol aztán hétfőn nyerte vissza öntudatát. Bár ő már dolgozni indult volna, a fejsérülése körüli bizonytalanság miatt kórházba szállították kivizsgálásra.

  A történet szerencsés végződése egyáltalán nem tipikus, évente több tucatnyian vesztik életüket a Balatonban, s a legtöbb esetben nem teljesen rajtuk kívül álló okokból. Spiccesen éjszakai úszásra indulni (minősített esetben: a víz közepén lehorgonyzott vitorlásról fejest ugorva) kitűnő ötletnek tűnik az adott helyzetben, de nem biztos, hogy jó a vége. Vagy másodfokú viharjelzésben úszástudás nélkül, egy szál gumimatraccal küzdeni meg az elemekkel. Sajnos magam is hajlamos vagyok messzebb úszni a parttól, mint szabadna (északon 500, délen 1000 méter az engedélyezett távolság), küldött/hozott már ki a tóból vízirendészet, egyszer fel is jelentettek, szerencsére megúsztam egy jegyzői figyelmeztetéssel a szabálysértést.

Címkék: balaton úszás eltűnés vízirendészet vízimentők

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr503120614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása