Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Négy félidő a Balaton partján 11.08.14. 9:24 Szálinger Balázs

Furcsa lesz: focimeccseket ajánlunk! Magyar Kupa, második forduló, délután öt, nyugati oldal.

Egyenesen olyan embereket szeretnénk behúzni, akik abban a szörnyű szövegi világban tengetik az életüket, amelyben természetes a „mit érdekel engem a foci?” vagy a „mért lettem volna bármikor focimeccsen?” kérdések. Hát tesésk kipróbálni, milyen, ha mintegy ajándékba adják a nyári Balaton mellé a dolgot. Nem lesznek huligánok, ha lesz belépő, nem lesz több 300 Forintnál, lesznek bájos helyzetek és drága helyiek, jó bezsólások, pironkogó játékvezetők, elmés beszólások – és lehet látni két csapatot, amelynek tagjai jórészt nem az előítéleket építő „futballkurva” kategóriájából kerülnek ki, hanem a lelkes sportszeretők közül, akik időt, energiát és néha pénzt áldoznak arra, hogy játszhassanak a falujuk színeiben.
 
Az alsó osztályú focimeccseken ugyanis ez van. Ezeknek a hangulata mindig varázslatos, mindig más – ezeken a meccseken még mindig érzi az ember, hogy egy „programon” van.
 
A nemrég kezdődött Magyar Kupa második fordulójában két Balaton-parti csapat lép pályára otthon. A komoly múlttal rendelkező (1924-ben alapított) Badacsonytomaj a legutóbbi másodvonalbeli bajnokság egyik éllovasát (!), a Gyirmótot fogadja (ne tessék röhögni: ez nem egy falusi kiscsapat, hanem egész komoly, élvonalbeli múlttal rendelkező játékosok adják a csapat gerincét).
 
A déli-nyugati parton pedig a Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő lép pályára – itt az ellenfél az élvonalbeli Zalaegerszegi TE második csapata – a vendégeknél nem egy, nem kettő úgynevezett visszajátszó is pályára lép. Ez azt jelenti, hogy a nagycsapatban ilyen-olyan okokból (eltiltás, sérülésből lábadozás, rossz forma stb.) pillanatnyilag nem szereplő felnőttjátékosok is labdába rúgnak. A vendégcsapat gerince pedig utánpótláskorú.
 
Mindkét meccs 5-kor kezdődik, és jó szívvel ajánljuk. Ne feledjük: aki beleszagol, és 20 perc után úgy dönt, hogy mégse – annak ott van a Balaton. Igen, és mi is ott leszünk az egyiken!

Címkék: balaton futball badacsonytomaj balatonkeresztúr

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr863152079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása