Hosszú lével vagy elfőzve az igazi? Hagyma, paprika, paradicsom és kész is? Netán kell bele rizs? Tojás? Kolbász? Virsli? Esetleg tarhonya? Erősen vagy fokhagymásan?
Kevés egyszerűbb és nagyszerűbb nyári étel létezik a bográcsos lecsónál, feldobja a családi összejöveteleket, vizitúrákat, kerti partikat - és nem csak az ízével-illatával. Mindenkinek létezik a fejében egy utópia a tökéletes lecsó tökéletes elkészítéséről, hiszen nem mindegy ám, hogy honnan származik az a paprika, vagy hogy milyen méretűre és formájúra vágjuk a hagymát. Parázs vitákat vált ki, mi kerülhet bele: rizs? Hát aztat meg ugyan minek? Kell, hisz' már az öreganyám is így csinálta! Hát akkor nem jól csinálta, mert az én Laci bátyám tojást csap bele, oszt' annyi, úgy az igazi. Micsoda?! Normális vagy?!?
A jó hír az, hogy szombaton minden gasztronáci megmérettetheti magát a VII. Országos Lecsó Fesztiválon. Lehet házias vagy akár extrém, a végén úgyis az íz dönt: estére megválasztatik a Lecsókirály a Széchenyi parkban. A nap folyamán lesznek koncertek, aranypaprika-keresés, amelyik versenyző csapat pedig gyengén muzsikál a főzésben, még mindig írhat lecsó-indulót. Elő hát a bográcsokkal, nevezésre fel! Ti hogy szeretitek?