Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Új német mozi a Balatonról! 11.08.25. 11:32 Szálinger Balázs

Német romantikus film bemutatója a német mozikban. A Goodbye Lenin! vonalán mozgó mű fókuszában (?), hátterében (?) a mi tavunk.

Keletnémet ikerpár jön össze nyugatnémet srácokkal a Balaton partján. Keletnémet evezős csajok, akik kerületi versenyt nyertek, a jutalom pedig a Plattensee, a Pelso, a Balaton. Hogy doppingoltak-e, nem tudjuk - de persze hogy két funny nyugatnémet srác vetődik eléjük. A filmben szerepel még egy VW Bogár (mi más - a közösnémetség nagy-nagy szimbóluma), és elhangzik sok Depeche Mode-szám.

Lélekvesztő a tavon, tábortűz, úttörők, Siófok, gitár, hamburger és halas szendvics, a dátum pedig 1988.

Tessék nálunk is bemutatni.

Címkék: balaton film nosztalgia ddr

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr293179011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.08.25. 14:07:23

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hát igen. Mert ugye a keletnémetek ide jöhettek meg a hideg északi tengerükhöz. A régi balatoni nyári szezon nagy részét ez mozgatta.

ivcsek · http://abalaton.hu 2011.08.25. 16:55:55

Jöhet! Hogy a fenébe nem volt nekem NDK-s csajom, csak olyan aki ott tanult németül kötelező részképzésen, és történetesen a feleségemnek nevezte magát 87-ig?

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása