Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Jövő héttől jöhet a Balaton! 11.08.26. 12:46 Szálinger Balázs

Alighanem most búcsúzunk a nyári Balatontól. Utolsó forró napok, utolsó eldobott labdák a vízben. Meg kellene hatódnunk?

A legfontosabb (reméljük, érződik, és reméljük, nem beszéljük túl), hogy nem vízibicikli-, hanem Balatonpártiak vagyunk. A nyári helyett jön az őszi, más időjárás lesz, más lehetőségek. Érik a szőlő, lesz újbor. Nem lesznek csikkek a parton. Nyilván a horgászoknak is megvan, hogy ősszel mit lehet jobban fogni, amit nyáron nem lehetett. Bla-bla-bla.
 
Igen, a nyár a Balaton legnagyobb reklámja. De csak reklámja, nem kell ezt eltúlozni. A víz csak egyetlen csoda (a tudjuk, mennyiből) – igen, ez az egy vonzza a legtöbb népet, aztán a népek fiai vagy megelégszenek ezzel az eggyel, vagy az történik, hogy ez az egy éppen hogy rávezeti őket a többire. Amelyeknek viszont a túlnyomó része egész évben élvezhető.
 
A víz köszöni szépen, most kihátrál a többi elől, és azt mondja a testvéreinek, hogy most gyertek ti. Kb. jövő héten jön a fürdésre alkalmas víz nélküli Balaton – nem a lényeg (hogyne, nem is mondanánk ilyet), hanem egy sokak által tévesen lényegnek vélt összetevő nélküli, igencsak összetett csoda.
 
Csak nézzétek meg: nem hisszük, hogy sokkal kevesebb témánk lesz! 

Címkék: balaton szezonvég

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr683181808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ivcsek · http://abalaton.hu 2011.08.26. 15:06:44

2007-es de javum van, a víz szeptember közepéig úszható volt, és október közepéig nyár volt ősz estékkel és hajnalokkal, kevés esővel...
De az tény hogy kezdődik a suli és a sok pesti hazatolja a biciklit... Pedig: lehet végre nekilátni és felfedezni hétközben és hétvégenként a strandokon túli Balatont és környékét:)

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása