Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

PaFe a Balatonnál: tavasszal indul a nyári fesztiválszezon 12.05.18. 17:05 karlberger.rókus

  Alig pár év alatt a virágzó magyar fesztiválipar idénynyitójává nőtte ki magát a Pannónia Fesztivál. A magyar előadókra és mérsékelt árakra koncentráló rendezvény külföldi fesztiválhordák nélkül vált a fiatalok és a magyar zenéket kedvelők nagy kedvencévé. Idén a pünkösdi hétvégén, május 24-27 között a Balaton melletti Szántódpusztán kerül sor a rendezvényre.

  Szántódpuszta: egy 18. századbeli farm a hetes út mellett, az első somogyi dombokon, épp szemben Tihannyal. Bár a nyár folyamán akadnak programok Szántódpusztán, nagyszabású fesztivál még soha nem verte fel az egyébként csendes, hangulatos kis puszta életét. Idén azonban a Pannónia Fesztivál tölti meg élettel a régi épületeket és a közöttük lévő réteket.

  A hatodik Pannónia Fesztivál tehát igazi pannon tájba költözik, túlnyomó részt pannon - és immár külhoni - előadókkal. Szántódpusztán negyven hektáron, hét színpadon kétszáz fellépővel várja a látogatókat a PaFe. A pünkösdi hosszú hétvégén bőven van idő a kurrens magyar popzenei felhozatal lecsekkolására, különös tekintettel néhány keményebb szubkultúra teljes keresztmetszetére.

  A Soproni Nagyszínpadon a magyar fesztiválszcéna mainstreamje kivétel nélkül fellép majd: az első, csütörtöki nap sztárja rögtön a megújult Tankcsapda, akiket többek között a Depresszió és Deák Billék előznek meg. Pénteken egy igazi mashupot nézhetünk meg: a népi Csík Zenekar, az alterrock 30Y és Vad Fruttik után az idei PaFe legnagyobb durranása, Flo Rida, az egyik aktuális amerikai rapsztár várja a bulizni vágyókat. Szombaton a Kiscsillag és a Quimby lesz a két nagyágyú, akik után az Alvin és a Mókusok, valamint az Auróra punkoskodik a nagyszínpadon. Vasárnap a részben az MR2 istállójába tartozó Heaven Street Seven, Péterfy Bori, az Irie Maffia s végül a bulipunk Supernem uralja majd a legnagyobb színpadot.

  Két műfajban mindent megkap a magyar rajongó: a magyar hiphop és a hardcore szcéna összes nagy előadója megfordul a két stílusnak dedikált színpadokon: rapben az oldschool DJ Györemixtől Busa Pistán, a Hősökön és a Punnany Massifon át az Akkezdet Phiai-ig terjed a fellépők sora, de még az amerikai Onyx koncertjére is lehet nagyokat bólogatni. A hardcore színpadon a Greedy Fly, a Social Free Face, a Lopunk fog fellépni számos más előadó mellett.

  A Pesti Est Színpad a magyar alterpop széles skáláját kínálja a fesztiválozóknak: az Anima Sound System, a Belga, a Balkan Fanatik, a Magashegyi Underground és az Ismerős Arcok mutatják a színpad színes műfaj skáláját. A metál sátorban a hardrocktól a metál minden műfajáig terjed a fellépők sora, a Cadaveres és a Prosectura, a Moby Dick és az Ossian, a Blind Myself és az Idoru fog majd sokak között zúzni a színpadon. A Zeneszöveg.hu sátrában pedig kevésbé ismert, de annál sokszínűbb zenekari kavalkád lép majd fel a szántódpusztai délutánban és éjszakában.

S ahogy a bemutatkozóban írja a fesztivál: az új helyszín igazi gyöngyszeme egy 1000 nm-es borospince, ahol a borozás mellett szintén a buliké lesz a főszerep. S azok között, akik május 20-áig megvásárolják bérletüket az ismert jegyirodák valamelyikében, kétszemélyes utazást sorsolnak ki a londoni olimpiára.

Címkék: zene balaton buli pannónia fesztivál pafe szántódpuszta

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr174524651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása