Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Megújult a keszthelyi Balaton-part 12.06.05. 11:01 Szelli

Idén 765 esztendős Keszthely. A születésnapot számos programmal, valamint a felújított parti sétány felavatásával ünnepelték szombaton. Meghosszabbított, szilárd burkolatú sétány, díszkivilágítás, biciklitárolók, minőségi utcabútorok és kibővített zenepavilon: a Balaton fővárosának partszakasza még szebb lett.

Szombaton megnyitották a tértextil és a Tiffany és Gallé kiállítást, megemlékezek Reischl Imre egykori városbíróról, és felavatták a Balaton-parti sétányt. Fél év alatt elkészült az a 350 millió forintos teljes költségű beruházás, amelyhez a város a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán csaknem 300 millió forint támogatást nyert el. Ruzsics Ferenc polgármester úgy véli, hogy az átalakítások eredményeként a keszthelyi lett a tó körül az egyik legszebb partszakasz. Már amennyiben eddig nem így lett volna.

Hosszabb lett és díszkivilágítást kapott a parti sétány, megújult a móló bejáratánál található tér, az eddigi virágágyások mellett új növényszigetekkel, lugasokkal bővült a terület. A vasúti sínektől két „fogadóponton” keresztül felújított sétány vezet közvetlenül a partra.

A Hullám és a Balaton Szálló műemlék épületének környezete is megszépült: minőségi utcabútorokkal, zenére programozható szökőkúttal és információs táblákkal egészült ki. Épült egy „szenior játszótér”, bővítették a parton lévő zenepavilont és kialakították a nézőteret is, így a tér már alkalmas nagyobb tömeget befogadó szabadtéri programok szervezésére is. Gondoltak a kerékpárosokra is: több tároló is várja a bicikliseket.

A beruházás, amelyet szombat este adnak át, kapcsolódik az önkormányzat más városfejlesztési terveihez, például a belváros jelenleg is zajló nagyszabású felújításához. A polgármester reméli, hogy a beruházást hamarosan követi a második ütem, mely során kiépítenék a térköves sétányt, illetve újabb látványelemekkel bővítenék a Balaton fővárosának partszakaszát.

Címkék: balaton keszthely fejlesztés felújítás

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr254566490

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.05. 11:27:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szaffiii (törölt) 2012.06.10. 15:32:17

Nagyon szép lett! szerintem:-)

Kászon Tomi · http://kulturjunkie.blog.hu 2012.06.29. 12:45:18

Tényleg gyönyörű! Bár én annak örülnék, ha minden nagyobb balatoni város partját ilyen szépre megcsinálnák.

ildsisy 2012.07.07. 11:35:29

Két hónappal ezelőtt voltam itt, tetszett nagyon az új átépítés! Ideje volt! Szép lett! :)

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása