Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Reszkessetek, víz alatti népek! 11.05.10. 14:41 Szálinger Balázs

A kíváncsi angolnák vasárnap óta húzzák le a buta fejüket, ha berregést hallanak, mert kezdetét veszi az emberi mulatság a felszínen. A nyugati medencében is elindult a hajós évad.

Hajókürtfelhangzás, derűs polgármesterek viccelődése, majd a tóavató koszorúk ugyancsak viccelődés mellett kivitelezett együttbedobása, kedélyes együtthajózás, sajtótájékoztató a Balaton közepén napsütésben, végül boldog megérkezés a Keszthely nevű hajóval. Nyilván volt egy kis borocska is, reméljük, hogy az északi partról. Rendszerint így kezdődik a balatoni szezon. Ami a keleti medencében Siófok-Füred, az nyugaton Badacsony-Fonyód. 
 
A Bahart Zrt. vezetője elmondta a sajttájon, hogy már készülnek a hatástanulmányok a második balatoni kompjárattal kapcsolatban, és jó esély van arra, hogy három év múlva már autókat visznek Fonyód és Badacsony között. Erről adatokat is mondott: két hajó, öt és fél kilométeres táv, húsz perces menetidő. Volt még fúvószenekar és táncegyüttes is, itt pedig a hajók menetrendje. Magyartengerre, magyar!
 

Címkék: badacsony menetrend hajózás hajó fonyód komp balatoni kikötők szezonnyitány

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr812892673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása