Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Színház nyílt Füreden 11.06.23. 9:52 Szálinger Balázs

Kevesen tudják, hogy 180 évvel ezelőtt Balatonfüreden nyílt meg a Dunántúl első kőszínháza. Jelenleg a tó partján csak Keszthelyen működik teátrum. Meg most Füreden, megint.

Természetesen mindkettő társulat nélküli, ún. befogadó színház: a színibüfékben nem ugyanazok az arcok lesznek alkoholisták a szeszélyes évtizedek kegyetlen folyamában, hanem neves pesti és máshonnan való művészeket és produkciókat, máshol már elismert előadásokat hívnak meg és mutatnak be.

A fürediek a jelek szerint nem viccelnek: csak júliusban tíz előadást tesznek a színházlátogatók asztalára, kortárs balett, gyerekdarabok, operett - elég széles az az asztal. Ősztől megállapodás a kategóriájában elég jó névvel bíró Kabóca Bábszínházzal, és egyáltalán: „igényesen szórakoztató és felemelő előadások” lesznek, ahogy a színház igazgatója mondja.
 
Az előadások három helyszínen, az Anna Grand Hotelben, a Balaton Szabadidő Központban és a Vaszary Villában vannak, a színház első évi működését miniszteri keretből biztosítják. Gratulálunk, és sok sikert kívánunk!
 

Címkék: balaton kultúra színház balatonfüred

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr733008023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2011.06.23. 10:31:41

Füred a kultúra terén nem szarral gurigázik, durván tolja a tematikát.
Ezért aztán a polgármester le is akarja a dózeroltatni az egykori görög falu helyén most működő sundance parkot, ami konkrétan egy szórakozóhelynek álcázott drog logisztikai központ. A hivatalos indoklás szerint ez nem illik bele Füred imázsába.

bukovics 2011.06.23. 11:15:31

@Mitya Ivanov: Igaza is van a polgármesternek.

kerdesek05 2011.06.23. 11:15:37

Füreden a görög falu már 10 éve is csak vegetált, azóta sem sikerült nagyívű vonzalmat belőle kialakítani, egyik nyárról a másikra él a központ ott a fiataloknak, ebből nem lehet hosszútávú sikert csinálni.
Miniszteri keret, elég erős füred jobboldali politikai szele, ez ezzel jár.

Szálinger Balázs 2011.06.23. 11:24:39

a sportot is nyomják, kézicsapat, csodás focipálya, a teszkóból is kivert egy gyönyörű (!) épületet...

ivcsek · http://abalaton.hu 2011.06.23. 11:41:08

Úgy kerek a történet, ha elismerjük Siófok hasonló (befogadószínházi) törekvéseit! Évek óta, működnek, vegyes tematikával a helyi (Goldmark Károlyról elnevezett) müvközpontban, nyáron legalább is biztosan. Igaz, hogy ez évben lesz é nem figyeltem?
De le a kalap Bóka Pista előtt, Füred nyert vele, Ő meg Füreddel:)

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása