Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Dinoszauruszok a Balaton-felvidéken 11.07.01. 17:09 Szálinger Balázs

55 életnagyságú plasztikszaurusz tartja rettegésben Zánka és az ifjúsági centrum (volt úttörőtábor) lakóit. Az 1993-as Jurassic Park által kiváltott őrület 2011-ben is dühöng, mi pedig megváltott belépőjeggyel őrködünk mellette.

A kiadott közlemény szerint a legfrisebb paleontológiai kutatások alapján készült el az 55 dinoszaurusz-modell, amelyet kiállítanak a tábor területén. A kiállítás, melynek oktatási jelentősége egyébként nem csekély, gyerekek által is érthető módon mutatja be a nagy dögök testi kiterjedése mellett a szokásaikat, életkörülményeiket, az adott korszak fő jellegzetességeit.

A fő piaci célpont persze az iskolák diákserege, a meggyőzhető biológiatanárnők – akik részéről eddig abszolút pozitív visszajelzések voltak, szeretik azt, ha a történelem, a biológia, esetleg geológia kötelező tananyaga mellett van valami kültéri szemléltetés is. Pláne a Balaton partján.
 
A kiállítás anyagában szerepel egy .at-végződésű honlap, hogy íme, itt lehet töbebt megtudni. Rákattintunk, és látjuk, hogy ez egy működő ausztriai park anyaga kihelyezve. Megérzésünk szerint nem egy lehúzós bóvlikiállításról van szó. Ezen a honlapon megtaláltuk a zánkai árakat is, íme.
 
2011. június 25-augusztus 21. 
Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum 
Nyitva tartás: naponta 9.30-19.30 óráig 
www.dinoworld.at
 
3 éves korig a gyermekek belépése ingyenes .
Családi jegy (2 felnőtt + 2-3 gyermek)        6000 Ft
Felnőtt jegy                                               2300 Ft
Gyermek jegy (3 -14 éves korig)                1300 Ft
Nyugdíjas / Tanuló                                     1800 Ft
Gyermekcsoportok 10 főtől                         1000 Ft / gyermek + 1 kísérő ingyen

Címkék: balaton dinoszaurusz kiállítás zánka

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr913030650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása