Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Siófok vs. állatok: csak egy maradhat 11.05.22. 8:13 Szálinger Balázs

Nem lennék most állat Siófokon, elég barátságtalannak tűnik a hangulat. A szokásos kutyaürülékes önkormányzati fenyegetőzés mellett mostantól tilos állatot engedni közterületre (a siófoki lótartók máris flashmobot szerveznek a Facebookon), tilos kóbor állatot etetni a közterületen (a galamb per. def. kóbor állat?), természetvédelmi területen csak jegyzői és hatósági engedéllyel szabad legeltetni, a legbrutálisabb pedig az, hogy május elseje óta tilos a Balatonba állatot „beengedni, bevinni”.

Nyilvánvaló, hogy ez a kutyákról szól. Illetve a kutyatartókról és -nak, és nem jelenti azt, hogy engem megbüntetnek, ha sztoikus nyugalommal nézem, ahogy egy béka visszaugrik a vízbe. A rendeletről a Somogy Televízió számolt be, hogy előre felkészítse a Siófokra utazó kutyatartókat (a hatása más is lehet: szerintem betiltóhullám kezdődik, és nemsokára más felepülések is csatlakoznak).
 
Akinek nincs kedve megnézni, annk összefoglalom a riportot (12:00-nél kezdődik a lényeg). Nos, az állatorvos szerint a hattyúszar gonoszabb, mint a kutyaszar, a kutya nem is szarik a vízbe, Rita tart a fertőzéstől, és már vakarózik is, Marika néni azért aggódik, hogy a kutya tud-e úszni, az állattartók pedig nem hápognak a rendelet ellen. A felvételnek mindjárt az elején egy szóvicc is elhangzik. Ezt nem lövöm le.
 
Itt pedig néhány strand, ahol kifejezetten akarják, hogy kutyát fürdessünk.

Címkék: balaton kutya szabályozás tiltás siófok rendelet kutyatartás déli part

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr962921086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.05.22. 14:45:16

honnan tudjátok, h szili lászlóné az marika néni?:)

Szálinger Balázs 2011.05.22. 14:47:40

@tesz-vesz: hohóóóóóóóóóóóóó, eltaláltam???!!!!!! remek vasárnapot okoztál, köszönöm!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.05.22. 16:09:47

@castellum: pont ez az, h nem. :)
csak kérdezem

ivcsek · http://abalaton.hu 2011.05.23. 10:05:06

Köztudomásúlag a vaddisznók sem úszhatják át a Balatont: eddig kettőt lőttek ki A VÍZBEN ÚSZVA északról délre:( (az elmúlt öt évben)
ÉS az összes vízimadárat ki kék lőni?

Szálinger Balázs 2011.05.23. 10:08:01

@ivcsek: érdemes volna ezt is súlyozni: az őshonos halak azonosítót kapnának (amivel természetesen egyből a rendszerbe is kerülnének az adataik, jól jöhet az még), a gyüttmentek (a húsminőség függvényében) egyszeri-párszori átúszási lehetőséget, külön megbeszélés alapján párzási, petelerakási engedélyt - amit egy gyűjtőtáborban kell kivárniuk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.05.23. 17:49:15

@ivcsek: azért lövik le őket, mert úsznak?

ekkora baromságot még nem hallottam. ha ez igaz, tiltani kéne.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása