Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Fotózz nekünk balatoni holdfogyatkozást! 11.06.15. 15:05 Szálinger Balázs

Akárcsak Jászárokszálláson és a környékbeli falvakban, a Balatonon is lesz ma este holdfogyatkozás. A balatoni holdfogyatkozás annyiban különbözik a jászárokszállásitól, hogy a helyi kultúron kívül még valami szép táj is rákerülhet a fotókra.

Na, mi pont ilyet kérünk. Jó hír az, hogy kiváló fotókat lehet csinálni, mivel nem az ég tetején, hanem a horizonthoz közel kezd el csökkenni a mi kis égi társunk – pláne olyan helyzetben, hogy a Napocska is éppen csak a horizont alatt lesz. Kék háttér, szép fények, a balaton-felvidéki táj, ilyenek várhatók.
 
Szeretnénk, ha küldenétek nekünk nagyon extra, nagyon szép képeket a balaton@mandiner.hu címre. A vörösholdról, a feketeholdról, a háttérben akármivel – de balatoni legyen ám, ne valami olcsó utánzat! A legjobbaknak felajánlunk némi utólag is visszakereshető dicsőséget, és a következő napokban kirakjuk a blogra a legszebbeket. Sörözhettek is közben, sőt. Remegőobjektíves képet is elfogadunk, ha szép az eredmény. De aztán pirosodjon az a Hold, srácok!
 
Részleges fogyatkozás kezdete: 20:23
Teljes fogyatkozás kezdete:21:22
A fogyatkozás közepe: 22:13
Teljes fogyatkozás vége: 23:03
Részleges fogyatkozás vége:00:02
Félárnyékos fogyatkozás vége: 01:01

Címkék: fotó balaton holdfogyatkozás

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr722986262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lábszár Ervin 2011.06.15. 20:13:54

Komolyan kedvem lenne leutazni.

David03 2011.06.18. 11:28:33

A képek mikor kerülnek nyilvánosságra? :)

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása