Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Villámposzt: Balatonvilágos pünkösdkor 11.06.16. 8:08 Borbás Barna

A déli parti élményhez a fővárosból vízközelbe vágyó polgár számára Balatonvilágoson keresztül vezet a legrövidebb út. Itt fut be a tó mellé mind az M7-es, mind a régi hetes út, ahol a polgárdi/lepsényi leágazás elhagyása egyet jelent egyfajta vakációnyitány balatoni flow-élmény jelentkezésével, a fák mögött nemsokára felsejlő víztükör fanatikus kutatásával és egy dörgicsei szárazból fröccsölt hosszúlépés türelmetlen akarásával.

A fenti recept alapján hétvégén, Somogyba menet mi sem bírtuk ki balatoni kitérő nélkül. Rövid világosi körünk után megállapítható, hogy a part mellett húzódó, méltán híres Zrínyi utca (melynek egykor virágzó bazársorán a kilencvenes évek közepén mindent lehetett kapni, amit a kor műanyagfröccsöntési technikája elbírt) a júniusi meleg ellenére is eléggé ébredező állapotban van, a balatonaligai, utolsó érdeklődést kiváltó pillanatát talán a Szezon c. 2004-es film forgatásakor élt volt pártüdülő pedig ugyanolyan kellemes tempóban esik darabjaira, mint 1989 óta bármikor.


Előszezon a Zrínyi utcában I.


Előszezon a Zrínyi utcában II.  

Közben természetesen megérkeztek a vakáció első hírnökeinek tekinthető siófoki pálászos falragaszok, jelezve, hogy adott a remény, hogy az egyszeri embernek is jó nyara lesz a déli parton.

Emellett persze a tó pünkösdkor, a szörfözésre alkalmas szélben is nagyon szép volt.

 

Címkék: balaton balatonvilágos balatonaliga

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr862985335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása