Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Bőszeles hasítás a Balatonon (videóval) 11.06.20. 7:15 TuRuL_2k2

A sailing.hu ajánlotta Facebook-üzenőfalunkon (csatlakoztál már?) a következő vitorlázós videót:

A HD felvétel, ami Kollmann András és Fodor Sarolta munkáját dicséri, kicsattan az élettől, a videót nézve érezzük a napot, a szelet, a vizet és a sebességet is (az 1:16-nál bevillanó, a hullámokat hasító puffer jól mutat ugyan, de az ilyesmiért nem dicsérik meg a kapitányt vagy a legénységet). A két hajó, a Sutyi és a Hannibal közül messze az utóbbi, az 1933-ban épült 22-es Scharenkreuzer a szexibb, egyszerre nyújtva az elegancia és a vízközeli hajózás élményét.

A Hannibalt az első Kékszalagot megelőző évben építette a balatonfüredi Ganz-Danubius hajógyár, Nyíl volt a leánykori neve, az '50-es években a rezsimkompatibilis Meteor néven futott, mielőtt Hannibal lett volna belőle. Tavaly fejeződött be a teljes felújítása – mindig nagy öröm, ha a Balaton veteránjai közül egy hajó megújul, az 5-ös lajstromszámú Hannibal pedig ott van a tó tíz legrégebbi vitorlás között.

Címkék: balaton videó vitorlás balatonfüred rebel hannibal vitorlázás sutyi scharenkreuzer 22

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr252996932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása