Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Ne féljetek! 11.07.01. 9:19 Szálinger Balázs

Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ működik hétfőtől Siófokon - egészen augusztus 21-ig. A szükséges pénz nélkül is. Összesen 150 középiskolást soroznak be a rendőrök mellé segítőnek. 

A város mellett Zamárdi, Balatonlelle, és Balatonföldvár száll be idén a projektbe, amely idén már a tizenegyedik évét kezdi meg. A projektvezető Molnár Zsolt alezredes a sajtótájékoztatón joggal panaszkodott, hogy az ügy negyedik éve már semmilyen központi forrásból nem kap támogatást, így az aranykor huszonpluszmilliója helyett például idén mintegy négymillió forintba kerül - ezt pedig az említett önkormányzatok adják össze.

Az ügy egyébként Somogy megyei ügy, a megyei rendőrség bűnmegelőzési osztálya indította annak idején, és a fő profil a strandlopások és az autólopások megelőzése. Méghozzá komoly, statisztikailag is kimutatható eredmények vannak, ennyi számít, ha frekventált helyeken "Bűnmegelőzés" feliratú pólóban masíroznak a diákok nyugdíjas, illetve aktív rendőrök irányításával. Idén a közmunkaprogram keretében pedagógusok is beszállnak kísérőnek.
 
A működést segítő közalapítvány 2008-ban szűnt meg, azóta van ez a helyzet, hogy lényegében önkormányzatok fizetnek be a biztonságra - és persze csak az ő területükön folyik az egésznapos elrettentés. A megyei főkapitányságtól küldött helyettes vezető elmondta, azért is fontos ezekben a hónapokban ez a járőrszolgálat, mert a három érintett (marcali, fonyódi, siófoki) kapitányságok pont a három nyári hónapban bonyolítják le egészéves ügyforgalmuk felét. A program keretében idén 125 rendőrt csoportosítanak át az érintett területre Somogy megye más részeiből. 
 
A gyerekek egy része már csütörtökön megkezdte "szolgálatát" Balatonlellén, az I. Magyar Világtalálkozón.

Címkék: balaton siófok balatonlelle zamárdi balatonföldvár bűnmegelőzés

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr293029308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása