Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Keszthely a bombázás után - videó 11.08.01. 7:12 Szálinger Balázs

Új videónk szomorú témát dolgoz fel, másfél percben. A bombázás utáni Keszthely képsorai - az alkonyi Fő téren egyszerre gyanakvó, egyszerre reményvesztett keszthelyi polgárok állnak tanácstalanul, a tér picit nem emlékeztet korábbi állapotára, a zene zaklatott, a templom tornya pedig... nézni is rossz. Lássuk.

 

Címkék: balaton keszthely videó

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr803109394

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Balaton nyugati partján: Keszthely és ingatlanpiaca 2011.08.02. 09:57:22

Keszthely ugyan a Balaton nyugati partján található, de jellegét tekintve már az északi parti városok sorába illeszkedik. Egyrészt nem annyira a vízpart jelenti a központot – mint a déli parti városok esetében -, hanem a belváros, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

David03 2011.08.01. 11:41:22

Igazából nem az a baj, hogy így néz ki, hanem hogy kb. nem is haladnak vele semmit. Amikor utoljára itt jártam, a munkások (nem az idén barnultak) a járókelő hölgyeknek szólogattak be. Ott nekem el is ment a kedvem az egésztől.

Persze igen, ha szivárványt látni akarjuk, akkor az esőt is el kell tűrni... tehát ha szép belvárost akarunk, ezt a látványt is el kell fogadnunk, de legalább haladnának vele.

Anti Anyag (törölt) 2011.08.02. 10:24:47

Vagy 2 éve télen, karácson és szilveszter között betértünk páran egy étterembe a sétálóutca elején.

A kaja mellé kértem egy sört, kaptam is, jó meleg volt. Mondom a pincérnőnek hozzon hideget.

"Rossz a hűtő", kint amúgy kb. -2 fok volt.
Sajnos már félih megettem a kaját, különben kifordultam volna azzal, hogy tudna ajánlani egy jó helyet a közelben?

A kaja is felejthető volt, az egésznek valahogy olyan hangulata volt pincérnővel együtt, mint egy átlag balatoni étteremnek a kádár rendszer idején.

Amúgy van egy szabály, hogy turisták által jól elérhető éttermekbe soha nem szabad menni, de ezt egy helyi ajánlotta. Nem sűrűn járhatott étterembe.

csorsza 2011.08.02. 10:40:05

De most mi is a probléma?

Malachi 2011.08.02. 11:27:46

@csorsza: tippelek csak, de a videó alapján - szétverték a belvárost és gondolom hetek/hónapok óta így rohad ott minden a sáros buckák között. mondhatnám, hogy tipikus, de nem mondom, mert végre süt a Nap.

kekegsm 2011.08.02. 11:37:14

@csorsza: A baj az, hogy a legnagyobb szezonban szétverték a belvárost, az egyik főútvonalat, amin meg lehet közelíteni, azonkívül az egyik legnagyobb forgalmú, Zalaegerszegről a városba tartó főútvonalat is. És több hónapja nem történik semmi, csak ide-oda pakolgatják a kerítéseket, mégjobban szétverik az aszfaltot, stb. Dögöljön meg akinek ennyi esze volt, hogy tönkretegyék az idei nyarat, de ahogy haladnak, még az unokáink is kavicson fognak járni.

Ja, a város forgalmi rendjét is rendesen átalakították, ész nélkül, úgyhogy csak óvatosan a közlekedéssel...

És a buszközlekedés is megbolondult, az első hónapban 4x változott a buszmegálló helye... így indulj dolgozni...

csorsza 2011.08.02. 12:02:48

OK, relax :) Ez mondjuk a videóból nem nagyon derült ki.
Télen sajnos nem annyira jó útburkolatot építeni, csatornát cserélni. Ez van.
itt Veszprémben ugyanilyen szarul ment tavaly-tavalyelőtt a csatornafelújítás. Felbontottak mindenhol mindent, aztán visszatemették, de megvárták az aszfaltozással a teljes csatornacserét. Évig hordta a port a szél a városban. Közlekedni nem lehetett, bár fél évig nem dolgoztak egy csomó munkaterületen.
Most kezdték itt is a sétálóutca rekonstrukcióját - annyi eszük volt, h legalább az Utcazene fesztivál idejére visszatemették a gödröket. De fűcsomó legyek, ha nem ez is két évig tart majd, addig a belvárosnak annyi.

csulok99 2011.08.02. 13:06:20

Sziasztok!

Lehet,hogy a túristák szempontjából,nem túl ideális az időzítés,de télen nem lehet a szabadban építkezni!
Arról sem feledkezzünk meg miért csúszik a projekt.
A régészeti feltárás során értékes leleteket találtak (török korból,kora középkor,római,és 7000 éves neolitikumi leleteket is),ezért a projektet menet közben kellett átdolgozni.Keszthelyiként bízom benne,az egyik érintett cég kapcsán tudom,hogy idén kész lesz.Akkor majd remélhetőleg a fanyalgóknak is tetszeni fog és büszkék lehetünk Városunk múltjára és jövőjére.
Akik nehezményezik a nehéz közlekedést azoknak ajánlani tudom a város honlapját ott minden dokumentálva van,és folyamatosan nyomon követhetik a felújítás alakulását is,többek között a forgalom elterelésekről is kimerítő információk találhatóak.

Tedat 2011.08.02. 13:18:18

Nem tudom, hogy mi a baja a posztolónak.

És azt se, hogy szándékosan halgatta-e el azt, hogy a sétálóutcát bővítik pár-tízezer négyzetméterrel, ami egy kellemes teret fog kialakítani.

Igen, most sártenger van, és dolgoznak, de csak a végére érnek majd.

Pláne, hogy pályázatos pénz.

8b9 2011.08.02. 13:21:38

1 hónapja sincs, hogy Keszthelyen jártam. a táblára két hónap időtartamra kérnek türelmet a kellemetlenségekért. tehát nyugodtan nekiállhattak volna szeptemberben, hogy október végén megköszönjék a járókelők/touristguyok türelmét a két hónapért (vagy április - május is alkalmasabb lett volna).

gigabursch 2011.08.02. 13:29:52

Ahhoz a templomhoz az a torony úgy való mint egészséges emberhez az ágybaszarás. Nameg a templomba becsempészett szabadkőműves "relikviák"-nak sincs ott keresnivalója.

karchasz 2011.08.02. 13:39:03

Siófokon két éve tart a fölújjítás, egy csomó vállalkozás már tavaly tönkre ment...Most olyan pletykákat hallani, hogy ha kész ez a rész, akkor a kb 5 éve megcsinált részt is újrafölbontják...Így lehet könnyen pénzt keresni. Persze tizenegykét éve tízszer is elmondta a város képviselője az egyeztetésen: főszezonban semmilyen építési munkát nem lehet végezni! Megértette a beruházó?
Ha roszindulatú lennék azt mondanám: a városvezetéseket pénzelik a horvátok, minél több embert el kell üldözni a balatonpartról...

csulok99 2011.08.02. 13:39:23

A túristáknak megmaradt a sétálóutca,a balatonpart a bazársor (rablósor;-)a múzeumok (Keszthelyen több van mint az egész Balaton körül) és még számtalan hely.A belváros kikerülhető kis jóindulattal.Nem olyan hatalmas Város ez,hogy gyalog ne lehessen benne közlekedni (ráadásul csökkentek a parkolási díjak is + új parkoló épült).
Higgyétek el a kivitelezőknek sem könnyű.Tudom.

kasteelstad · http://azenhelyem.blog.hu 2011.08.02. 14:13:32

@csulok99: például ez a hír - www.tvkeszthely.hu/hirek/2406/eredmenytelen_kozbeszerzes - nincs fenn sem a város hivatalos oldalán, sem a keszthely-epul.hu-n.

az tény, hogy télen nem lehet építkezni, de nyáron lehet gyorsabban is, éjjel is, mint azt másutt is teszik (ahol profik dolgoztatnak és profik dolgoznak). örömmel tölt el, hogy vannak, akik elhiszik a városi propagandát, hogy az értékes leletek miatt csúszik a beruházás. a pénztelenség, a tervszerűtlenség, a töketlenség itt a hívószavak.

@ Tedat: igen, pályázatos pénz. plusz 770 milla önerő. itt nem az a kérdés, hogy egyszer szép lesz. a 4-es metró is járni fog vmikor. a közben elszórt pénzek, az amatőrizmus a bántó és a fájó. ja, és hogy mindezek fejében hülyére próbálják venni a lakosságot.
anno pl. szezonvégre ígérték, hogy kész lesz az első ütem, aztán novemberre, de már tavaszi hangokat is hallani az otp előtti rész kapcsán. helytől, színtől függetlenül ezeket sehol nem nyelik le a zemberek még bő folyadékkal sem.

amúgy a poszt valóban sokat akart mondani, inkább mutatni, csak egy átlag index-címlap-olvasónak nem derül ki, mit és miért.

palotás imre 2011.08.02. 14:21:27

Ti láttok ebből az értékelhetetlenül sötét, elmosódott felvételből bármit is?

David03 2011.08.02. 15:07:33

Úgy látom már itt sincs egyetértés... a fejekben kéne először rendet rakni.

@palotás imre: Ezt most komolyan kérdezed? Ha igen, akkor menj el a helyszínre és nézd meg. Kritizálni könnyű.

Komolyan, én is kedvet kaptam hozzá, hogy felmenjek valamelyik nap a városba, és csináljak arról videót, hogy mit dolgoznak. Egyáltalán dolgoznak-e.

Ne legyetek ennyire naívak emberek, nem minden az, aminek látszik.

palotás imre 2011.08.02. 15:16:18

Dávid, én komolyan kérdeztem. Ha valamiről be akarsz (be akarnak a szerzők) számolni a kívülállónak, akkor a minimum, hogy használható képet készítesz. Mert így csak másfél perc felesleges időtöltés volt a videót megnézni, ráadásul a kommentárból sem derül ki, hogy miről szól a felvétel.

Mivel nem vagyok helybéli, és most nem járok arrafelé, remélem Te majd készítesz olyan minőségű felvételt, amiből látni is lehet valamit.

David03 2011.08.02. 15:59:29

Azt még hozzátenném, hogy nem véletlen lett este felvéve a videó, ezzel is talán valamit visszaad a Főtéren lévő hangulat.

Persze reménykedvem benne, hogy még idén elkészülnek vele, sőt, a legjobbakat kívánom nekik, de elnézve a munkásokat... nem adok sok esélyt erre.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása