Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Anita Panzió: nekrológ egy leégett étteremhez 11.05.14. 8:01 TuRuL_2k2

  Egy lépcső és egy ajtó. Ennyi maradt a gyenesdiási Anita Panzióból, aminek nálam helye volt a Balaton legjobb éttermei között. Az épület a gyenesi erdőtűz másnapján kapott lángra és égett porig.

  Amióta az eszemet tudom, a strand felé vezető utam egyik mérföldköve volt a Madách utca sarkán álló nádtetős épület a maga nyugodt pezsgésével, szépen gondozott gyepével. És most nincs ott semmi, csak a saroktelek szomorú üressége.

  A főpincér távolságtartó figyelmessége és kedélyessége, a kert vagy a nádtető alatti asztalok harmóniája, ezek jutnak még eszembe a helyről. Szerencsére úgy néz ki, van remény az újrakezdésre, a 26 éve Gyenesen élő tulajdonosok már az újjáépítést tervezik. Ráadásul a falu is melléjük állt, ami egy balatoni étterem esetében legalábbis nem magától értetődő: több mint 600 ezer forintot gyűjtöttek össze a falubeliek, az önkormányzat pedig a takarításban segített.

Címkék: balaton gasztro étterem gyenesdiás anita panzió

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr282902454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nénike · http://mandiner.hu 2011.05.16. 17:22:16

Nálunk Ábrahámhegyen a barbecue kert végezte be lángok között vendéglátóipari küldetését. Itt ugyan állítólag valami üzleti vita állt a háttérben. Azóta sem építették újjá, nagy foghíj telek őrzi emlékét.

eeepunk 2011.05.17. 09:29:47

Úgy hallottam rövidzárlat okozta a tüzet, amit a bejelentés ellenére az EON vasárnapra hivatkozva nem hárított el aznap. Ez persze csak falusi pletyka, nem tudom mi igaz belőle.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.05.17. 11:08:19

@eeepunk:
Az EON-os sztorit én is hallottam (hogy valami új konyhai gép beüzemelésénél akadt galiba, de az áramszolgáltató nem gondolta úgy, hogy neki ezzel azonnal kéne kezdenie valamit).

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása