Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Még több hal szorítja ki a vizet a Balatonból 11.05.16. 8:01 Szálinger Balázs

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-nél idén 300 tonna ponty, 60.000 db süllő és 250.000 db előnevelt csukaivadék telepítését tervezik, és felfuttatnák a Balaton környéki (töreki, balatonszárszói, buzsáki) halásztavakat is. Siófokon megnyílt a második halbolt, az elsőt pedig felújították és a napokban nyit nyit a gyenesdiási halpiac is, ahol a sütödében akár meg is lehet kóstolni a Balaton halait.

2012-ben vissza akarják állítani az egy hónapig tartó halászati tilalmat a süllőívás, harcsaszaporulat megóvása és a keszegszaporulat védelme érdekében. Szép, őshonos fajták ezek, a dolog támogatandó. Minderről Puskás Zoltán, a vállalat vezérigazgatója számolt be.
 
De azt valaki (csak mellékesen) kimondta-e már, hogy a keszeg a legrettenetesebb hal az egész világon? Egy horgászportálon ugyan találtam rá egy kifejezetten pozitív megállapítást (horgászása a nagy mennyiség miatt kifejezetten szórakoztató), ettől függetlenül az ilyen halat jobb helyeken ütni-verni kéne. 

Címkék: balaton hal horgászat keszeg halászat halgazdálkodás halpiac halállomány

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr92879337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2011.05.16. 10:08:15

Keszeg a legbalatonibb hal, ennek az okát csak a balaton partjáról lehet megérteni.
Persze, nem lehet úgy enni, mint a hekket, a strandokon erre van igény, én megértem, de én szeretem a sült keszeget, jól el lehet szórakozni vele fél óráig is, legalább nem zabál az ember, hanem táplálkozik. A kettő között van különbség.

ivcsek · http://abalaton.hu 2011.05.16. 13:53:58

Hát jól ki kell sütni:)
De valóban nem "zabálnivaló"!

Sanya69 2011.06.11. 23:53:24

Ez badarság. Ki kell filézni és lefordítva bőrig be kell irdalni 2 milliméterenként. Paprikás lisztbe forgatni és kisütni, Nem csak, hogy finom, így szálkamentes is.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása