Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Holnap orgonás gyönyör Bogláron 11.06.16. 15:49 Szálinger Balázs

Tizenegy magyarországi város felsőfokú zenei intézményből érkeznek holnap Boglárra a legjobbak, hogy egész napra lefoglalják a helyi templom orgonáját. 12 orgonaművész, 40 tanítvány, a csapásirány pedig egy Bach-összes.

Két éve, az orgona átadásakor már volt egy maratoni orgonakoncert, de Bach miatt azért ez különlegesebbnek tűnik: a 300 darabból álló teljes életmű elhangzik, és az idén 200 éves Liszt is kap egy kedves gesztust: a záróanyag az ő B-A-C-H Preludium és Fugája lesz.
 
A nap hősei Bednarik Anasztázia, Sztahura Ágnes, és Varga Petra lesznek: a 22 órásra tervezett egésznapos attrakcióból ők visznek el összesen nyonc órát.
 
A tervek szerint holnap délután 3-tól, apró technikai szünetek mellett egészen holnapután (szombat) délután 1-ig tart a maratoni orgonacsoda.
 
Hajrá Bach, hajrá Balatonboglár!

Címkék: balaton koncert balatonboglár orgona komolyzene

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr952978600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ivcsek · http://abalaton.hu 2011.06.16. 17:46:48

HU erről, hogy nem tudtam? Ez most kimarad:(
Szegeden kárpótolom magam két hasonló eseménnyel (bár azok nem maratoniak)...

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása