Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Békítsük meg az angolnarajongókat! 11.06.17. 11:45 Szálinger Balázs

Pár napja komoly vita bontakozott ki itt arról, hogy jó ízű-e az angolna. Illetve fenét volt vita: szinte mindenki egyöntetűen állította, hogy finom.

A poszt szerzőjének ízlését a kígyó rondasága és holmi későgyerekkori, egészen első kézből szerzett emlékei vezették arra a megállapításra, hogy az angolna egy rohadék, aminek semmi köze semmi jóhoz. Dülledt szemű, ronda állat, amit vasvillával kéne kipakolni a tóból. Ha megdöglik, megbüdösödik. Meg ilyenek.

Nos, az angolnaevők kiengesztelésére egy kedves barátom talált valamit az OSZK-ban, beszkenneltette nekem, és most közhírré tétetik. Bár nyilván mindenki tud ennél jobb receptet is, nem igaz? Jöjjenek akkor azok a jobbnál jobb receptek!

Kovács Teréz: A magyar konyha. Legujabb és legcélszerűbb képes szakácskönyv, több mint 1200 vénynyel, 120 étlappal, 130 képpel. Függelékül: A házi cukrászda. Budapest, 1892. Méhner Vilmos. 496 p. – 8°

Címkék: balaton könyv hal recept kincs angolna

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr122991474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bush84 2011.06.18. 15:13:20

Egyszer ettem angolnát. Kb. 10 percig tudta a remek íz ellensúlyozni a tudatot, hogy egy tetves kígyót eszek. Angolna FAIL. Maradok inkább a fiatal pontyoknál meg a keszegnél, még ha nem is olyan finomak.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.06.18. 23:11:34

Mióta kígyó az angolna? Az egy hal. Mi a gond vele? Van aki szereteti, van aki nem. Ez egy ilyen világ.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása