Balaton Blog

Balaton, Balaton, Balaton.

flickr #balaton

Keszthelyen még lesz valami 11.08.31. 8:35 Szálinger Balázs

Nagyon elárvult a Balaton-part a programokat illetően – a nyárnak vége, a szüreti szezon még odébb van. Keszthelyre viszont jönnek a táncosok.
Szeptember 15. és 17. között rendezik meg idén kilencedik alkalommal Keszthelyi Táncpanorámát. Balett, néptánc, gyerekelőadás. A seregszemle a Nemzeti Táncszínház, valamint a Balaton Kongresszusi Központé és Színház közös redezvénye, célja pedig, idézem: „hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassák a magyar táncművészet sokszínűségét”.
 
Tangó, néptánc, balett – és a szakmában igen neves előadók, a Honvéd Táncszínház, Budai László és vendégei és az egyik legkomolyabb hazai táncfellegvár, a Szegedi Kortárs Balett. Olyan előadásokat helyeznek ki Keszthelyre, amelyek az anyaintézményükben rendszeresen telt ház előtt futnak, és nehéz rájuk jegyet szerezni.
 
A fesztivált a honvédosok nyitják a Csipkerózsika című gyerekelőadással. Este felnőttdarab jön, Ballada – A halálba táncoltatott leány címmel. Ehhez meg kell említeni, hogy az idei filmszemlén azonos címmel bemutatott Hules Endre-filmmel együtt készült, és a koreográfus ugyanaz, Zsuráfszky Zoltán.
 
A második napon Budai László és vendégei adják elő a Tangó Pillanatokat, a záróelőadás pedig 17-én a Juronics Tamás-féle Carmina Burana lesz Szegedről.
 
Mindhárom (-négy) produkció a hazai táncszíntér magaslati levegőjét hozza Keszthelyre, úgyhogy érdemes beülni akár az összesre is. Az előadások helyszíne a Balaton Színház, árak_ Csipkerózsika 700, Ballada 1000, a másik kettő 2500 Ft.

Címkék: balaton keszthely fesztivál tánc

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton.blog.hu/api/trackback/id/tr53192293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Időjárás


Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Sötétre váltok! Világosra váltok!
süti beállítások módosítása